BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarJPMorgan’dan kripto için ‘çöp’ uyarısı----

JPMorgan’dan kripto için ‘çöp’ uyarısı

JPMorgan’dan kripto için ‘çöp’ uyarısı
31 Ağustos 2022 - 15:40 www.finansgundem.com

JPMorgan’ın blockchain kolu Onyx’in Başkanı Umar Farooq kriptonun büyük çoğunluğunun ‘aslında çöp’ olduğunu söyledi


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto sektörü 2022 yılı boyunca Celsius gibi birçok büyük şirketin çöküşüne ve Luna gibi dünyaca ünlü birçok kripto para biriminin de sıfırı tüketmesine sahne oldu. JPMorgan’ın blockchain kolu Onyx’in Başkanı Umar Farooq ise sektörün henüz olgunlaşma döneminde olduğunu ve yıl boyunca mücadele edilen tüm zorluklara rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini düşünüyor.

Financial News’in haberine göre Farooq Pazartesi günü Singapur’da düzenlenen bir panelde finans kurumlarının sektördeki düzenleme eksikliği nedeniyle kriptoya girme konusunda temkinli davrandığını söyledi. Onyx Başkanı, “Kullanım alanları tam olarak ortaya çıkmadı ve mevzuat düzenlemeleri yetişmedi. Bu yüzden finans endüstrisinin, genel olarak, sektöre yetişmede biraz yavaş kaldığını görüyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

Bununla birlikte finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre birçok geleneksel Finans şirketi düzenleyici kurumlarla birlikte hareket ederek kripto sektörüne girmek için hazırlanıyor. Dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock kurumsal müşterilerine kripto ticareti hizmetleri sunmak için geçtiğimiz günlerde Coinbase ile bir ortaklık yaptı. İngiliz finans devi Abrdn ve ABD’li yatırım firması Fidelity de bu alanda yeni hamleler yapan geleneksel finans devleri arasında.

Farook konuyla ilgili açıklamasında, “Kriptonun büyük çoğunluğu aslında çöp. Birkaç düzine token dışında bahsi geçen diğer her şey ya kuru gürültüdür ya da sadece ortadan kaybolacaktır” ifadelerine yer verdi.

Dahası, JPMorgan yöneticisi, kriptonun finansal kurumlar arasındaki "ciddi işlemler" için kullanılabilecek ölçekte bir aşamaya ulaşmadığını söyledi. Farooq bunun yerine kriptonun halen spekülatif yatırım için bir araç olduğunu söyledi. Onyx Başkanı kriptoyla gerçekten bir şeyler yapılabilmesi için “olgunlaşması” gerektiğini ve henüz bu noktaya ulaşılmadığını söyledi.

Kripto kışından öğrenilecek dersler

Ünlü kripto kredi kuruluşu Celsius haziran ayında tüm para çekme işlemlerini durdurdu. Ardındansa tüm gözler kripto milyarderi Zac Prince’in dev kripto kredi kuruluşu BlockFi’ye yöneldi. Şirketin her beş çalışanından birini işten çıkarmasıyla birçok piyasa analisti BlockFi’nin bir sonraki domino taşı olmasını bekliyordu.

Ancak BlockFi bir diğer kripto devi FTX’in milyarder patronu Sam Bankman-Fried’ın 250 milyon dolarlık yardımıyla hayatta kalabildi. Prince yakın zamanda kripto krizi sırasında öğrendiklerini kaleme aldı.

Prince ilk olarak, "disiplinli risk yönetiminin” bir şirketin kültürüne dahil edilmesi gerektiğini yazıyor. İkincisi ise şirketlerin finansal olarak mutlaka şeffaf olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Kripto milyarderi, “Büyüme fırsatlarını kaçırmak acı verici olabilir. Ancak ne pahasına olursa olsun sürdürülemez büyüme, gördüğümüz üzere, bir çöküşün reçetesidir” açıklamasında bulundu.

Prince üçüncü ve son olarak şirketlerin düzenleyici kurumlara uymak zorunda olduğunu söyledi. Kripto milyarderleri düzenleyici kurumların desteğine “ancak aktif diyalog, uyumluluk ve ortaklıkla” ulaşılabileceğinin altını çizdi.

FN yazarı Alex Daniel tüm bunların kulağa oldukça mantıklı geldiğini ancak geleneksel finans şirketlerinin başkanlarının bu cümleleri okuduktan sonra BlockFi’nin ‘daha önce ne yaptığını’ sorgulayacağını söyledi.

Sermaye, kripto trenine atlamak için tetikte bekliyor

 

Powell kripto paralarda 70 milyar doları sildi

 

Morningstar CEO’su: Kripto vaatlerini karşılayamadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)