BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan'dan Çin çıkışı----

JPMorgan'dan Çin çıkışı

JPMorgan'dan Çin çıkışı
30 Kasım 2023 - 07:25 www.finansgundem.com

Uzun süredir Çin'de faaliyet gösteren JPMorgan Chase'in CEO'su Jamie Dimon, "Amerikan hükümeti beni Çin'den ayrılmaya zorlarsa Çin'den ayrılırım" açıklamasını yaptı


JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD hükümetinin kendisine talimat vermesi halinde bankasının Çin'den çıkacağını söyledi.

Dimon bir zirvede yaptığı konuşmada, Tayvan konusunda gelecekteki olası bir çatışmaya ilişkin, "Amerikan hükümeti beni Çin'den ayrılmaya zorlarsa Çin'den ayrılırım" dedi.

Uzun süredir Çin'de faaliyet gösterdiğini belirten JPMorgan, burada yatırım ve kurumsal bankacılık, ödemeler ve varlık yönetimi yapıyor. Ukrayna ve İsrail'deki savaşların körüklediği artan jeopolitik gerilimler diğer endişeleri de artırdı.

Tayvan savaşı hakkında “Kimse bunun olacağını düşünmüyor; bu olabilir” diyen Dimon, "Bu hem dünya için hem de Çin için gerçekten kötü olur" diye ekledi.

Dimon, dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin ile ilişkileri "çok karmaşık bir konu" olarak nitelendirdi ve hem Çin hem de ABD hükümetiyle etkileşimin gerekli olduğunu söyledi. Dimon, "Eğer mantıklıysa, bir Amerikan bankasının dünyanın dört bir yanındaki çok uluslu şirketlere ve Çin'e kendi kalkınmalarında yardımcı olmak için orada olmasının iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Eğer Amerikan hükümeti herhangi bir nedenle 'Hayır, bunu artık yapamam' derse öyle olsun" dedi.

Banka, aralarında hızlı moda perakendecisi Shein ve Tiktok'un ana şirketi ByteDance'in de bulunduğu Çinli müşterilere danışmanlık yapıyor.

JP Morgan ve Nomura Çin için büyüme tahminlerini yükseltti

 

JP Morgan: ABD Hazine tahvillerinde bir ralli yaşanabilir

 

JP Morgan CEO’su Dimon skandal davada ifade verecek

 

JP Morgan'dan Avrupa bankaları yorumu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)