BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJPMorgan yetkilisi: Faiz artışları 2023'de bitecek----

JPMorgan yetkilisi: Faiz artışları 2023'de bitecek

JPMorgan yetkilisi: Faiz artışları 2023'de bitecek
01 Kasım 2022 - 08:00 www.finansgundem.com

JPMorgan Stratejisti Kolanovic, "Küresel faiz artış döngüsü 2023'ün başlarında sona erecek." ifadesini kullandı.


JPMorgan Chase & Co Stratejisti Marko Kolanovic, küresel merkez bankalarının on yıllardır en agresif faiz oranı artış döngüsünün sona erdiğine inanan Wall Street stratejistlerine katılıyor.

JPMorgan küresel piyasa stratejisti ve ekibi müşterilere yönelik yazdıkları bir notta, "Avrupa Merkez Bankası'nın tonunun değişmesi, İngiltere'de mali stresin azalması ve Kanada ve Avustralya'daki faiz oranlarının yavaşlaması, küresel sıkılaştırma döngüsünün 2023'ün başlarında sona erebileceğine dair iyimserliği artırıyor." diye yazdı.

Stratejistler, ABD para politikası belirleyicilerinin aralık ayında Faiz oranlarını büyük olasılıkla 50 baz puan artıracağını ve gelecek yılın ilk çeyreğinde 25 baz puanlık bir artıştan sonra ara vereceğini bildirdi.

Stratejistler, sıkılaştırmanın hızını yavaşlatmanın küresel merkez bankacılarının enflasyon savaşlarını bırakacağı anlamına gelmeyeceği konusunda uyarıyor. Bu senaryonun gerçekleşmesi için tüketici fiyat baskılarının düşmeye devam etmesi gerektiğini belirtiyor.

Kolanoviç de dahil olmak üzere JPMorgan stratejistleri notta, "Tahminimiz doğruysa, 40 yılın en senkronize ve agresif küresel yürüyüş döngüsü gelecek yılın başlarında sona erecek. Risk piyasaları için önemli bir destek, merkez bankası sıkılaştırma hızının zirve yaptığı ve buradan itibaren yapılacak herhangi bir faiz artırımının muhtemelen daha küçük boyutta olacağına dair sinyallerden geldi.” ifadelerine yer verdi.

Kolanovic: Borsalar dengeye kavuşacak

 

JPMorgan'dan faiz artırımlarına destek

 

JPMorgan CEO'su: ABD resesyona girecek

 

JPMorgan Başkanı’ndan ‘güvercinlere’ öfke

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)