BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan'dan faiz artırımlarına destek----

JPMorgan'dan faiz artırımlarına destek

JPMorgan'dan faiz artırımlarına destek
24 Ekim 2022 - 15:03 www.finansgundem.com

JPMorgan Chase Başkanı Daniel Pinto, Fed'in faiz artırımlarını yavaşlatması veya durdurulması çağrılarının öne çıkmaya başladığı ortamda faiz artırımlarına destek verdi.

Fed'in yüksek enflasyonla mücadelede faiz artırımlarına devam etmesi beklenirken, buna bir destek de JPMorgan Chase Başkanı Daniel Pinto'dan geldi.

CNBC'ye konuşan Pinto, "Enflasyonu yeniden kutunun içine sokmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Eğer bu bir süre için hafif şekilde derin bir resesyona neden olacak ise, bu bizim ödememiz gereken bedeldir" dedi.

59 yaşında olan ve çocukluğu enfyasyonın sıklıkla kontrolden çıktığı Arjantin'de geçen Pinto, "Gıda ürünleri ve diğer kalların fiyatları saat başı artardı. İşçiler maaş çeklerini ABD dolarına çevirmekte gecikirler ise yüzde 20 kayba uğrayabilirlerdi" diye konuştu.

"Fed çok şahin" söylemlerine katılmadığını ifade eden Pinto, "Fed enflasyonun ekonomide kök salmasına imkan veremez. Gevşek para politikasına erken bir dönüş, 1970'ler, 1980'lerdeki hataların tekralanması riski ortaya çıkarır" dedi.

Yatırımcılar FED’den neden korkuyor?

 

IMF yetkilisinden Fed ve ECB'ye destek

 

JPMorgan CEO'sundan Fed yorumu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)