BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan: TL tahvillerde alım seviyesi için adil değer yüzde 35----

JPMorgan: TL tahvillerde alım seviyesi için adil değer yüzde 35

JPMorgan: TL tahvillerde alım seviyesi için adil değer yüzde 35
27 Ekim 2023 - 19:41 www.finansgundem.com

JPMorgan, TL tahvillerde alım tavsiyesi için %35 getiri görmek istiyor

JPMorgan stratejistleri, 10 yıllık lira cinsi tahvillerin getirisi için adil değeri yüzde 35,7 civarında gördüklerini ve bu seviyeye ulaşana kadar "beklemede kalacaklarını" belirttiler

JPMorgan son dönemde yüksek getiri sağlayan uzun vadeli lira cinsi tahvillerde alım tavsiyesine geçmek için getirilerin daha da yükselmesini bekleyecek.

Aralarında Jonny Goulden'ın da olduğu JPMorgan stratejistleri Cuma günü yayımladıkları notta, "Tahvil getirileri yükselmeye devam ediyor ancak alım tavsiyesine geçmek için daha fazla düzeltme olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Stratejistler, 10 yıllık lira cinsi tahvillerin getirisi için adil değeri yüzde 35,7 civarında gördüklerini ve bu seviyeye ulaşana kadar "beklemede kalacaklarını" söylediler.

Türkiye 10 yıllık lira tahvili endeksi Cuma günü yüzde 29'un üzerinde işlem gördü. Bu, 10 yıllık tahvillerin ilk kez ihraç edildiği 2010'dan bu yana en yüksek seviye oldu.

Merkez Bankasının Perşembe günü gösterge faiz oranını 500 baz puan artırması ve ardından faiz artırımlarını açıklamasının ve TCMB'de bugün açıkladığı kararlarla bazı menkul kıymet tesis uygulamalarına son vermesinin ardından getiriler keskin bir şekilde arttı.

Rapora göre JPMorgan stratejistleri, "risk/getiri doğrudan lira uzun pozisyonlarına kaydığı için" lira yönelik "piyasa üzeri getiri" tavsiyesini koruduklarını söylediler. Raporda, "Yetkililer enflasyonu körükleyecek şekilde Dolar/TL 'nin daha fazla yükselmesine izin vermeme yönünde motivasyona sahip. Aynı zamanda önceki analizimiz liranın ucuz ve rekabetçi olduğunu, dolayısıyla ek devalüasyona gerek olmadığını gösteriyor" denildi.

JP Morgan ve Nomura Çin için büyüme tahminlerini yükseltti

 

JPMorgan: Hindistan üçüncü büyük ekonomi olacak

 

JPMorgan CEO’su: En tehlikeli dönemlerden biri yaşanıyor olabilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)