BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan ESG verileri için adli tıp bilimini kullanıyor----

JPMorgan ESG verileri için adli tıp bilimini kullanıyor

JPMorgan ESG verileri için adli tıp bilimini kullanıyor
10 Şubat 2022 - 16:29 www.finansgundem.com

Çevre dostu yatırım için kritik önem taşıyan ESG verileri genelgeçer bir standart olmaması sebebiyle yatırımcıların hedefinde. 3 trilyon dolarlık varlığı yöneten JPMorgan Varlık Danışmanlığı Birimi bu sorunu çözmek için adli tıp bilimine başvurdu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan Varlık Yönetimi Birimi, hissedarı olduğu bazı şirketlerdeki tedarik zinciri riskleri hakkında daha iyi bir fikir vermek için adli tıp bilimi verilerini kullanmaya başladı. Dev varlık yöneticisi bu yolla çevre dostu yatırımcılar için üretim süreçlerine dair daha şeffaf veriler üretmeyi hedefliyor.

Financial News’in haberine göre küresel olarak 3 trilyon dolara yakın varlığı yöneten varlık yöneticisi, şirketlerden tek tek aldığı bilgiler değerlendirmek için ESG (çevresel, sosyal ve kurumsal yatırım hassasiyeti) standartları ölçümlerinde bir dizi alternatif veri analizi yöntemi kullanıyor.

JPMorgan Varlık Yönetimi Birimi Sürdürülebilir Yatırım Küresel Başkanı Jennifer Wu konuyla ilgili verdiği demeçte, adli tıp yöntemlerinin en yeni araştırma alanı olduğunu söyledi. Wu açıklamasında, “Ortada birçok farklı veri kümesi var, ancak ne tür veriler bize gelecek hakkında bilgi verebilir? Önsezilerimiz olabilir, ama yine de bir şirketin nereye gittiğini anlamanıza yardımcı olacak bazı kanıtlar istersiniz” ifadelerine yer verdi.

Wu, JPMorgan Varlık Yönetimi Birimi’nin hazır giyim şirketlerinin hammaddeleri nereden temin ettiğini ölçmek için yakın zamanda üçüncü taraf bir şirketle ortaklık yaptığını söyledi. Bu detaylandırma süreci, pamuk çiftliklerinden pamuğun üretildiği toprağın verilerine kadar birçok ayrıntıyı içeriyor.

JPMorgan üst düzey yöneticisi adli tıp yönteminin ayrıntılı analizini şöyle açıklıyor: “Bir tedarikçi pamuğun %100'ünün belirli bir çiftlikten geldiğini söylese dahi, analizler sonucu bulunan veriler organik olmayan başka bir çiftlikten geldiğini gösterebilir. Hassasiyeti seviyesi bu kadar yüksektir.”

ESG verilerinin kullanılabilirliği ve kalitesi varlık yöneticileri için zorluklara yol açabilir. Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre karbon emisyonu konusunda şirketlerden yayınlanan bilgiler söz konusu firmaların ESG hassasiyetini yansıtır. Ancak şirketlerin birlikte çalıştıkları üçüncü tarafların kullandıkları farklı metodolojiler ve standartlar ana firmanın ESG standartlarına zarar verebilir.

Mali denetim şirketi Ernst & Young tarafından Kasım ayında yayınlanan bir yatırımcı anketi şirketler tarafından sağlanan ESG verilerinin kalitesinin ve şeffaflığının artması gerektiği konusunda küresel yatırımcı hassasiyetini ortaya çıkardı.

Ankete katılan yatırımcıların yaklaşık %89'u, ESG performans verilerinin küresel olarak tutarlı bir dizi standarda uygun şekilde raporlanmasının şirketler için zorunluluk haline gelmesini istediklerini söyledi.

Yatırımcılar ayrıca, şu anda şirketlerden aldıkları ESG raporlarının şeffaflığı ve kalitesi hakkındaki endişelerini de dile getirdiler. Ankete göre yatırımcılar özellikle ürünlerin ham maddeleri konusunda endişe duyuyor.

Ankete katılan yatırımcıların yarısı, 2020 yılına göre %37'lik bir artışla ham madde konusuna odaklanma eksikliğinden endişe duyduklarını söyledi.

JPMorgan Varlık Yönetimi Birimi adli tıp yöntemlerinin kullanımının henüz erken aşamasında olunduğunu açıkları. Wu bu yöntemin faydalarının sınırlı olabileceğini kabul ediyor. JPMorgan üst düzey yöneticisi kullandıkları yeni yönteme ilişkin “Bir yatırımcı için ne kadar faydalı olacaktır? Bunu halen tartışıyoruz” dedi.

Wu, “Bu verileri kendimiz kullanmasak da verilerin çoğunu hissedar olduğumuz şirketlere geri yollayabiliriz. Veriler bazı şirketlerde değişimi teşvik etmek için kullanılabilir” dedi.

Adli tıp verilerinin uygulanması, JPMorgan Varlık Yönetimi Birimi’nin ESG puanlama ölçümleri konusunda sitil toplum örgütlerinden (STK) gelen şikayetlerinden gelen şikayetler sonucu başladı.

Wu, varlık yöneticisinin daha önce bu verilere ulaşmak için kendi yapay zeka teknolojisinin STK’ların internet sitelerindeki verileri taradığını söyledi. Ancak JPMorgan yetkilisi bu yöntemde PDF formatında raporlardan bilgi sağlayamamak gibi birçok zorlukla karşılaştıklarını da belirtti.

“Bu konuda daha akıllıca olabilecek bir yol aradık” diyen Wu, varlık yöneticisinin bu verileri düzenlemek için geçen yıl bir üçüncü taraf bir şirketle birlikte çalıştığını açıkladı.

Wu bu yeni yönteme ilişkin, "Çok kapsamlı bir veri kaynağı ve çevre kirliliği verileri ve insan hakları sorunları gibi bilgiler içeriyor. İhtiyacımız olan sinyalleri oluşturmamıza yardımcı oluyor" diye de ekledi.

Goldman Sachs Asya’da ESG hamlesini güçlendiriyor

 

Şirketlerin ESG trendine hazır olmasını sağlayacak 6 adım

 

ESG yatırımları güven gerektiriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)