BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞirketlerin ESG trendine hazır olmasını sağlayacak 6 adım----

Şirketlerin ESG trendine hazır olmasını sağlayacak 6 adım

Şirketlerin ESG trendine hazır olmasını sağlayacak 6 adım
01 Aralık 2021 - 17:28 www.finansgundem.com

İş dünyası ve yatırım alanı çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerine giderek daha fazla odaklanıyor. Şirketler ESG trendindeki bu yükselişe 6 adımda hazır olabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son dönemlerde iş ve yatırım dünyası çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerine odaklanmış durumda. Bu felsefe şirketleri ve yatırımcıları, sürdürülebilir ürün ve hizmetler üretmeye ve desteklemeye yönlendiriyor. Bu odak noktası, şirketlerin iç ve dış süreçlerini yönetme biçimlerinin değişmesinde önemli bir rol oynadı. Buna finansal raporlama da dahil. Forbes Financial Council de ESG kriterlerine göre şirketlerin kaynak dağılımlarını nasıl değiştirdiğini inceledi ve şirketlerin gelecekte operasyonlarını ve finansal raporlama süreçlerini ESG uyumlu hale getirebilmesi için 6 adım belirledi.

1. Daha fazla bilgi paylaşmaya hazır olun

Borsalarda işlem gören şirketlerin maddi riskleri paylaşma zorunluluğu bulunuyor. Halka arz için çalışan şirketlerin de kilit riskler ve tehditler konusunda bilgi paylaşması gerekiyor. Hissedarların şirketleri daha fazla bilgi paylaşma yönünde baskı altında tutması ise etkili oluyor. Örneğin finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre PG&E hissedarları şirketin zayıf güvenlik pratiklerinden doğan riskleri paylaşmadığını iddia etti.

2. Hem şirket içi hem de şirket dışı şeffaflığa odaklanın

Yatırımcılar, müşteriler ve çalışanlar ESG raporlama konusunda şeffaflık talep ediyor. Odak noktası ise genellikle çeşitlilik, sermaye, kapsayıcılık ve iklim değişikliği ile karbon ayak izi konularında bulunuyor. Tüm bunlarda ise hem finansal hem de finans dışı raporlar bekleniyor. Bu noktalar yalnızca şirket içinde önemli olmakla kalmıyor, tüketiciler ESG değerleriyle uyumlu ürünlere yöneldiği için şirket dışında da önem kazanıyor.

3. Gelecekteki standartları yakalayın

ESG trendi kalıcı olacak. Belirlenecek ESG standartlarına uyum sağlaması beklenecek şirketlerin ise şimdiden harekete geçmesi gerekiyor.

4. Daha büyük sorunların çözümünde rol oynamaya hazır olun

ESG raporlama konusundaki odak zaman içinde artacak. Şirketler dünyanın sorunlarını çözme konusundaki çabalarından sorumlu tutulacak ve yatırımcılar hangi ESG çabalarını finansal olarak desteklediklerini bilmek isteyecek. Devasa problemleri çözme konusunda hükümetlerin yalnız kalmaması gerekiyor. Bu nedenle daha fazla kişinin birlikte çalışmasına ihtiyaç duyuluyor.

5. Savunduğunuz kriterler için harekete geçin

Şirketler sosyal konularda geçmişte olduğundan çok daha aktif. Bazı şirketler istedikleri pozitif değişimlere ulaşabilmek için iş pratiklerini değiştiriyor. Örneğin birçok tüketici ürünü üreticisi, ürünlerini plastik atıkları engellemek adına yeniden paketlemeyi seçti. Aynı zamanda birçok kurum da her yıl milyonlarca dolar bağış yapıyor.

6. Hissedarların ve düzenleyicilerin sorularına cevap verecek verileri derleyin

Müşterilerinizi, tedarikçilerinizi ve satıcılarınızı yakından takip ederek ESG alanında verilere erişim sağlayabilirsiniz. Güçlü ESG verilerine sahip olmanın önemi yatırımcılar, müşteriler ve düzenleyiciler bu konularda daha fazla bilgi sahibi olmak istedikçe artacak.

20 milyar liralık desteğin detayları ortaya çıktı

 

OECD, küresel büyüme tahminini düşürdü

 

Garanti BBVA'dan iklim çalıştayı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)