BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan CEO'sundan enflasyon çıkışı: Aşırı tepki vermeyi bırakın----

JPMorgan CEO'sundan enflasyon çıkışı: Aşırı tepki vermeyi bırakın

JPMorgan CEO'sundan enflasyon çıkışı: Aşırı tepki vermeyi bırakın
15 Kasım 2023 - 09:00 www.finansgundem.com

JPMorgan CEO'su Dimon, ABD enflasyonu değerlendirmesinde, insanların kısa vadeli rakamlara aşırı tepki vermeyi bırakması gerektiğini söyledi.

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, dün ABD'de açıklanan enflasyon verileri sonrasında piyasalardaki hareketlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Jamie Dimon yaptığı değerlendirmede, insanların kısa vadeli rakamlara aşırı tepki verdiğini ve "bunu yapmayı bırakmaları gerektiğini" söyledi. Bloomberg TV'ye konuşan Dimon, "Korkarım enflasyon o kadar çabuk ortadan kalkmayabilir. Federal Rezerv şimdilik artırımlara ara vermekte haklı ancak, biraz daha fazlasını yapmaları gerekebilir" dedi.

Dimon'ın sözleri, Citadel'in kurucusu Ken Griffin'in salı günü erken saatlerde yaptığı "Fed'in enflasyon cinini şişeye geri koyacağı mesajını vermesi gerektiği" yönündeki açıklamalarına paralel bir nitelik gösterdi.

Dimon bir yılı aşkın bir süredir, şu anda iyi durumda olmalarına rağmen, ABD'li tüketicilerin ve şirketlerin parasal sıkılaştırma ve jeopolitik gerilimler gibi büyük engellerle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

ABD'de enflasyon yavaşladı

ABD'de enflasyon ekimde aylık bazda değişim göstermezken, yıllık bazda yüzde 3,2 artışla piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

Gıda ve enerjiyi dışarıda tutan çekirdek tüketici fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,2 artış kaydetti. Yıllık çekirdek tüketici enflasyonu yüzde 4,1’den yüzde 4’e indi. Çekirdek TÜFE’de yıllık yüzde 4,1 artış açıklanması bekleniyordu.

Son aylardaki bazı dalgalanmalara rağmen ABD’de enflasyon, geçen yıl ulaştığı 40 yılın en yüksek seviyesinden önemli ölçüde geriledi.

ABD'de ekim ayı enflasyonu beklentilerin altında

 

ABD'de perakende satışlar arttı

 

Asya borsalarında ABD verisi sonrası pozitif seyir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)