BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan: ABD ekonomisi dirençli olmaya devam ediyor----

JPMorgan: ABD ekonomisi dirençli olmaya devam ediyor

JPMorgan: ABD ekonomisi dirençli olmaya devam ediyor
12 Ocak 2024 - 15:50 www.finansgundem.com

JPMorgan CEO'su Dimon, ABD ekonomisinin "dirençli olmaya devam ettiğini" belirterek, "Enflasyonun daha yapışkan olmasına ve faiz oranlarının piyasaların beklediğinden daha yüksek olmasına yol açabileceğini" söyledi

JPMorgan Chase & Co. CEO'su Jamie Dimon, ABD ekonomisinin "dirençli olmaya devam ettiğini" ve bunun da yumuşak iniş beklentilerine yol açtığını söyledi.

Bununla birlikte, ekonominin "büyük miktarda hükümet açığı harcaması ve geçmişteki teşviklerle beslendiğini" ifade eden Dimon, daha fazla harcamaya ihtiyaç duyulduğunu, bunun da "enflasyonun daha yapışkan olmasına ve faiz oranlarının piyasaların beklediğinden daha yüksek olmasına yol açabileceğini" belirtti.

Dimon ayrıca "niceliksel sıkılaştırmanın sistemden yılda 900 milyar doların üzerinde likidite çekmesi" ve enerji ve gıda piyasalarını etkileyebilecek jeopolitik krizler gibi aşağı yönlü risklere de dikkat çekti.

Dimon, "Bu önemli ve daha önce benzeri görülmemiş güçler temkinli olmamıza neden oluyor. En iyisini ummakla birlikte, geçtiğimiz yıl neden her türlü ortama hazırlıklı olmamız gerektiğini gösterdi" dedi.

JPMorgan ve Bank of America dördüncü çeyrek bilançolarını açıkladı

 

JPMorgan dolar/TL beklentisini revize etti

 

JPMorgan: Fed'in faiz indirimleri beklenenden sert olabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)