BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJP Morgan: Türkiye yüzde 3.7 büyür----

JP Morgan: Türkiye yüzde 3.7 büyür

JP Morgan: Türkiye yüzde 3.7 büyür
12 Şubat 2013 - 10:38 www.finansgundem.com

JP Morgan, Türkiye ekonomisinin 2013'de yüzde 3.7 büyüyeceğini öngördü

JP Morgan, Türkiye için tavsiyesini 'ağırlığını artır' olarak korudu.
JP Morgan dün yayınladığı Gelişmekte olan Piyasalar Görünüm ve Strateji raporunda, gelişmekte olan piyasa devlet ve şirket tahvilleri için 'ağırlığını artır tavsiyesini koruduğunu bildirdi.
Yatırımcılara yüksek getirili ülke tahvillerine yatırımları artırma tavsiyesinde bulunan JP Morgan, bununla birlikte Türkiye'deki pozisyonun azaltılması ancak 'ağırlığını artır-overweight' pozisyonunda kalınmaya devam edilmesi tavsiyesinde bulundu.
Raporunda gelişmekte olan piyasaların uluslararası piyasalarda borçlanma kağıdı ihraçlarının devam edeceğini öngören JP Morgan, Türkiye, Macaristan, Polanya, Ukrayna, Rusya ve Romanya'nı9n her birinin 2013 yılının geri kalanında 2 milyar Dolar tutarında ihraç yapmasını beklediğini de belirtti.
JP Morgan, 2012 yılında yüzde. 2.6 büyüdüğünü tahmin ettiği Türkiye ekonomisinin 2013'de yüzde 3.7 büyüyeceğini öngörürken, büyüme oranlarının 2013 1. çeyrekte yüzde 3.2, 2. çeyrekte yüzde 2.8, 3. ve 4. çeyreklerde ise yüzde 4.5 olmasını beklediğini vurguladı.
JP Morgan önümüzdeki dönemde TCMB'nin kredi büyümesini yüzde 15civarında tutmak için sıkı makro ihtiyacı düzenlemeler kullanmasını, istenmeyen kısa vadeli sermaye girişlerini sınırlamak için de faiz koridorunu daraltmasını beklediklerini de ifade etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)