BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJP Morgan: Merkez bankalarının etkisi azaldı----

JP Morgan: Merkez bankalarının etkisi azaldı

JP Morgan: Merkez bankalarının etkisi azaldı
11 Ağustos 2016 - 22:37 www.finansgundem.com

JPMorgan'a göre, döviz traderları merkez bankalarının parasal teşvik programları sınırlarına ulaştığına ikna olmaya başladı

JPMorgan Chase & Co.'ya göre; döviz traderları, ekonomik büyümeyi canlandırma çabasındaki merkez bankalarının parasal teşvik programlarının sınırlarına ulaştığına ikna olmaya başladı.

Yeni Zelanda doları, merkez bankasının borçlanma maliyetlerini düşürmesinin ardından Mayıs 2015'ten beri en yüksek seviyesine yükseldi. Yen, Japonya Merkez Bankası'nın 29 Temmuzda aldığı parasal genişleme kararından beri, dolar karşısında güçlendi. Geleneksel para politikasının adımları; yurtiçi enflasyonu hareketlendirmek ve bir ülkenin ihracatını küresel piyasalarda daha da rekabetçi yapmak için, döviz değerlerinin zayıflatılması gerektiğini söylüyor. Avrupa'dan Asya'ya daha önce görülmemiş teşvik politikaları bu yıl sadece dövizleri yükselterek, ekonomik büyümeyi canlandırma çabalarında fayda sağlayamadı.

JPMorgan Chase döviz ve emtia araştırma müdürü John Normand, "Merkez bankası gevşeme çevrisinin genişletilebileceğine ya da aylarca geciktirileceğini dair işaretler vermediği takdirde, piyasalar döngü sonu olgusuna göre işlem yapmaya meyilli." dedi ve "Son indirimin ardından faiz oranlarında daha fazla olumsuz hareket olmaz bu yüzden de dövizler değer kazanıyor." diye konuştu.

Yeni Zelanda doları, New York'ta saat 11:23 itibariyle yüzde 0.7 yükselerek tüm önemli para birimleri karşısında değer kazandı ve yüzde 1.9'luk sıçrayışla Mayıs 2015'ten beri en yüksek seviyesine geldi. Yen hafif değişerek dolar başına 101.33 oldu.

Yeni Zelanda Merkez Bankası Başkanı Graeme Wheeler, para biriminin düşmesinin gerekli oldğunu söylemesinin ardından, düzenlenen bir basın toplantısında merkez bankasının döviz kurunda "çok sınırlı etkisi"nin olduğunu kabullendi. Wheeler, normal bir durumda, kontrol edilmeyen konut piyasasını sakinleştirmek için, merkez bankasının büyük olasılıkla faizleri artırabilecek olduğunu ifade etti.

New York'ta Barclays Capital Inc. döviz ve döviz kurları stratejisti Andres Jaime, "Merkez bankaları farklı baskılarla hareket ediyor ve piyasanın beklediği kadar destek sunmakta başarısız oldu." dedi ve "Japonya Merkez Bankası ve Yeni Zelanda Merkez Bankası farklı baskılarla yüzleşiyor." diye konuştu.

Yeni Zelanda Merkez Bankası politika yapıcıları, konut fiyat baskılarını kontrol altında tutmak adına faizleri piyasanın beklediği kadar düşürmezken, Avrupa Merkez Bankası ve BOJ'nin uyguladığı negatif faiz ve parasal genişleme araçları sınırlarına ulaşıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)