BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJP Morgan Bitcoin’de düşüş bekliyor----

JP Morgan Bitcoin’de düşüş bekliyor

JP Morgan Bitcoin’de düşüş bekliyor
15 Ekim 2020 - 16:39 www.finansgundem.com

ABD bankası JP Morgan Chase Bitcoin piyasasında geri çekilme beklediğini açıkladı. Bankaya göre Bitcoin değerinin %13 üzerinde

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan Chase, Bitcoin’in, vadeli piyasalardaki yatırım analizleri ve kripto para biriminin içsel değerinin tahminine dayanarak kısa vadede mütevazı bir geri dönüşle karşı karşıya.

Bankanın baş stratejistlerinden Nikolaos Panigirtzoglou'nun da aralarında yer aldığı stratejistlerin salı günü yayınladığı bir notta, vadeli işlemlerden görülen konumlandırma göstergelerinde "net uzun pozisyonlarında halen aşırı bir tutunma olduğunu" belirttiler. Stratejisler Bitcoin’in içsel değerlerinden yaklaşık %13 yukarıda olduğunu belirtseler de eylül ayında görülen düşüşün bu etkiyi büyük oranda en aza indireceğinin altını çizdiler.

Bitcoin geçen ay %8’in üzerinde değer kaybetti. Ancak dijital para birimi 10.000 doların üzerinde kalmayı başardı. Bitcoin bu tarihten itibaren 11.000 doların üzerine yükseldi. Kripto paralar volatilitesi yüksek bir yıl geçirirken Bloomberg Galaxy Kripto Endeksi’ndeki dijital para birimleri %80’in üzerinde yükseldi. Sektör bu yılın en iyi performans gösteren varlık sınıfı oldu.

JP Morgan stratejistleri Bitcoin’in içsel değerini hesaplamak için bir emtia olarak değerlendirdiklerini ve üretimin marjinal maliyetine baktıklarını belirttiler. Stratejistler ayrıca ciddi alımlar yapan şirketler, ödeme sistemleri firması Square’in ve teknoloji şirketi Micro Strategy’nin talep kaynağı olarak ortaya çıktığını da kaydettiler.

Küresel ödeme şirketlerinde dev ortaklık

 

İngiltere küçük yatırımcılar için Bitcoin bazlı ürünleri yasaklıyor

 

Çin’in yeni dijital parası dolaşımda

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)