BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriÇin’in yeni dijital parası dolaşımda----

Çin’in yeni dijital parası dolaşımda

Çin’in yeni dijital parası dolaşımda
15 Ekim 2020 - 13:49 www.finansgundem.com

Çin yeni dijital para biriminin dağıtımına başladı. Çin bu ödeme yöntemiyle dünya lideri olmayı planlıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin yeni dijital para biriminin dağıtımına başladı ve bu ödeme yöntemiyle dünya lideri olmayı hedefliyor.

Şenzen, Chengdu ve diğer şehirlerdeki yetkililer vatandaşlara Çin’in resmi para birimi renminbinin yeni dijital versiyonlarını veriyor. Çin Halk Bankası piyango kazananlarında ödemelerini dijital renminbi ile yapıyor ve bu kişiler de alışverişlerinde yeni dijital para birimini kullanıyorlar. Çin’in dijital para birimi eczanelerde, manavlarda ve Walmart’ta kullanılabiliyor.

Çin Halk Bankası’nın Müdür Yardımcısı Chen Yulu, Newsmax’ın haberinde, Çin’in bu yeni para biriminin uluslararası dolaşımını da hedeflediğini söyledi.

Yulu, “finans teknolojisiyle desteklenmiş inovasyonlarla uluslararası dolaşımı da sağlamalıyız” dedi. Açıklamasının devamında “bağımsız ve yüksek kaliteli bir finansal altyapı oluşturmalıyız ve merkez bankasının dijital para birimi için araştırma ve geliştirmenin hızını arttırmalıyız. Pilot testlerin dijital para biriminin kontrol edilebilir ve ödemelerin güvenliğini sağlayabilir olduğunu gösterdiğinden emin olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Axios’a göre dijital ödemelere geçiş bu yıl korona virüs pandemisiyle birlikte yükseliş gösterdi. Zira insanlar kağıt ve metal para kullanmaktan kaçındılar. Bunların korona virüs bulaştırma ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyor.

Pandemi Çin’in Wuhan adlı şehrinde ortaya çıkmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)