BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJohnson'dan aşırı sağcılara: Irkçı haydutluğu kınıyorum----

Johnson'dan aşırı sağcılara: Irkçı haydutluğu kınıyorum

Johnson'dan aşırı sağcılara: Irkçı haydutluğu kınıyorum
14 Haziran 2020 - 17:41 www.finansgundem.com

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson başkent Londra'da heykelleri korumak iddiasıyla protesto düzenleyen aşırı sağcıların polis ile çatışmalarını 'ırkçı haydutluk' olarak değerlendirerek kınadı

Polisin kontrol altına almakta zorlandığı olaylar hakkında Twitter'dan bir mesaj paylaşan Başbakan Johnson, "Polise kim saldırırsa saldırsın yasaları karşısında bulacaktır" açıklamasında bulundu.

"İngiliz Savunma Ligi" ve "Önce İngiltere" gibi çeşitli gruplardan oluşan binden fazla aşırı sağcı, cumartesi sabahından itibaren Parlamento Meydanı'nda ve Başbakanlığa çıkan yol üzerine kurulan polis barikatının girişinde toplanmıştı.

Başbakanlığın bulunduğu alana girmek isteyen aşırı sağcılar, buna müsaade etmeyen polise şişe ve teneke kutu attı. Bu sırada bazı kişilerin Nazi selamı verdiği görüldü. Polisle aşırı sağcı göstericiler arasında yaşanan arbedede yüz kişi gözaltına alınırken güvenlik kaynakları 6 polisin hafif yaralandığını açıkladı.

"Kültürüme saldırılıyor"
Parlamento etrafında toplanan aşırı sağcı yüzlerce kişi "İngiltere, İngiltere" sloganları attı. İngiliz kültürünü ve özellikle de anıtları korumak istediklerini ileri süren göstericiler, geçen haftaki ırkçılık karşıtı protestolarda bir köle tüccarının heykelinin yıkılmasının ardından "İngiliz kültürünü" ve "anıtları" korumak için gösteri çağrısı yapmıştı.

Geçen hafta ırkçılık karşıtı gösteriler sırasında İngiliz politikacı Winston Churchill'in heykelinin üzerine "Churchill ırkçıdır" yazılmasına tepki gösteren aşırı sağcı gruplar, heykel etrafında toplanarak "Winston Churchill bizden biridir" sloganı attı.

Geçen cuma Başbakan Johnson, politikacının heykelinin saldırıların hedefi olması tehlikesini "saçma ve utanç verici" olarak değerlendirmişti. Açıklamasında, "Evet bazen günümüzde kabul edilmesi imkansız düşünceleri dile getirmiş olabilir ama kendisi bir kahramandır" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)