BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJohnson: Çok nazik bir noktadayız----

Johnson: Çok nazik bir noktadayız

Johnson: Çok nazik bir noktadayız
08 Aralık 2020 - 12:30 www.finansgundem.com

Boris Johnson yaptığı açıklama da Brexit sonrası dönem için bir ticaret anlaşmasına yönelik müzakerelerin "çok nakiz" ve "çok zorlu" bir noktada olduğunu söyledi.

AB yönetimi ve İngiliz ekonomi yönetiminin uzun süredir üzerinde görüştüğü Brexit sonrası ticaret konusunda henüz bir yol haritası oluşturulamadı. Bu gidişle de zor görünüyor. İngiltere AB’ye alternatif olarak Türkiye, Mısır gibi ülkelerle ticari ilişkilerini güçlendiriyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avrupa Birliği ile Brexit sonrası dönem için bir ticaret anlaşmasına yönelik müzakerelerin "çok nakiz" ve "çok zorlu" bir noktada olduğunu ve bir noktada AB'den bir anlaşma olmadan ayrılmayı seçme yönünde bir karar almaları gerekebileceğinin bilincinde olduklarını söyledi.

"Şu anda durum çok nazik" diye konuşan Johnson, balıkçılık konusunda tarafların birbirlerinden çok uzak olmaya devam ettiklerini vurguladı.

Müzakelerde yaşanan tıkanıklığı çözmek için elinden gelenin en iyisini ortaya koyacağını belirten Johnson, Brüksel'e gideceğini belirterek, müzakerelerde nereye varılacağının önümüzdeki birkaç gün içinde belli olacağını ifade etti.

Johnson, "Müzakerelerde ne olursa olsun, 1 Ocak bugünden farklı olacak. Bir anlaşma olmadan masadan kalkmanın gerekeceği bir anın gelebileceğinin bilincinde olmamız gerekli" değerlendirmesini de yaptı.

Anlaşmasız Brexit ticareti nasıl etkiler?

 

Londra'da kritik gelişme! Brexit ticaret görüşmeleri askıya alındı

 

Brexit anlaşmanın kilidi çözülüyor mu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)