BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'nın ticaret açığı yükseldi----

Japonya'nın ticaret açığı yükseldi

Japonya'nın ticaret açığı yükseldi
17 Ağustos 2022 - 07:55 www.finansgundem.com

Japonya'nın ticaret açığı temmuz ayında, ithalatın zayıf yen ve küresel yakıt enflasyonuna bağlı olarak rekor seviyeye çıkmasının etkisiyle yükseldi.

Maliye Bakanlığı verilerine göre, temmuz ayında Japonya'nın ihracatı yüzde 19,0 artarken ithalatta artış yüzde 47,2 seviyesinde gerçekleşti.

Temmuz ayında gerçekleşen 10,2 trilyon yen (76,06 milyar dolar) büyüklüğünde ithalat bugüne kadar görülen en yüksek miktar olarak kayıtlara geçti. İthalatın rekor kırmasına yüksek ham petrol, kömür ve LNG fiyatları yol açtı.

Ekonomistler temmuz ayında ihracatın yüzde 19,2 ve ithalatın yüzde 45,7 artmasını bekliyorlardı. Haziran ayında ihracat yüzde 19,4 artmıştı.

Temmuz ayında ticaret açığı 1 trilyon 436,8 milyar yen seviyesine yükseldi. Ekonomistler ise 1,4 trilyon yen açık bekliyorlardı.

ABD'ye ihracatın yüzde 13,8 arttığı Temmuz ayında, Avrupa'ya ihracat yüzde 31,6 yükselirken, Çin'e ihracat da yüzde 12,8 arttı. Çin'e ihracat Şubat ayından bu yana görülen en yüksek artışı yaşadı.

Japonya Başbakanı Kishida, artan fiyatlar için toplantı yapacak

 

Japonya'da hükümete duyulan kamuoyu güveni yükseliyor

 

Japonya'da iflas eden şirket sayısında artış

 

Japonya'nın rezervlerinde artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)