BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'nın faizi artırmak gibi bir niyeti yok----

Japonya'nın faizi artırmak gibi bir niyeti yok

Japonya'nın faizi artırmak gibi bir niyeti yok
10 Kasım 2022 - 08:11 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, faiz oranlarının artırılmasının şu anda arzu edilen bir durum olmadığını belirtti.

BoJ Başkanı faiz artırımlarının hali hazırda Kovid-19 salgınının etkisinden toparlanmanın ortasında olan ekonomiye zarar vereceğini söyledi.

Kuroda, parlamentoda yaptığı konuşmada, "Yüzde 2 enflasyon hedefimizi, ücret artışları ile birlikte başardığımızda, BoJ ultra gevşek politikadan bir çıkış stratejisini tartışmaya başlayabilir ve politika normalleştirmeye doğru ilerleyebilir" dedi. 

BoJ'un gevşek para politikasını yüzde 2 enflasyon hedefi sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde başarılana kadar devam edeceğini ifade eden Kuroda, Japonya'da çekirdek enflasyonun büyük olasılıkla gelecek mali yılın ortasında yavaşlayacağını savundu.

Japonya'nın bir daha asla deflasyona geri dönmemesi için politika yanıtına biraz alan bırakılması gerektiğini ifade eden Kuroda, BOJ'un gerektiğinde negatif faizi derinleştirebileceğini de vurguladı.

Japonya'da iflas eden şirket sayısında artış

 

Japonya'nın döviz rezervi azaldı

 

Japonya'da ticaret açık verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)