BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'dan 'Ukrayna ile dayanışma' kararı----

Japonya'dan 'Ukrayna ile dayanışma' kararı

Japonya'dan 'Ukrayna ile dayanışma' kararı
08 Şubat 2022 - 14:01 www.finansgundem.com

Japonya'da, Ukrayna halkı ile dayanışmanın vurgulandığı meclis kararı onaylandı.

Japonya Temsilciler Meclisi'nde (Şuugiin), "ülkelerinin ve bölgelerinin istikrarını ümit eden Ukrayna halkıyla dayanışma içinde olduklarını" beyan eden karar kabul edildi. Kararda, Rusya'nın Ukrayna sınırına askeri yığınağını sürdürmesinin, bölgesel tansiyonun yükselmesinin doğrudan sebebi olarak görüldüğüne yönelik atıfta bulunulmaması dikkati çekti.

"Statükonun güçle değiştirilmesi kabul edilemez." ifadesi yer alan kararda söz konusu duruma yönelik Tokyo hükümetinin "büyük endişe taşıdığı" kaydedildi. Kararda, Japon hükümetine yapılan çağrıda, "barışın en yakın zamanda tesis edilmesi, Ukrayna'daki tansiyonun düşürülmesi amacıyla bütün imkanların kullanılması ve tüm diplomatik kaynaklardan istifade edilmesi" talep edildi.

Japonya'nın "Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü mütemadiyen desteklediğinin" altı çizildiği kararda, Ukrayna'da demokrasinin teşvik edilmesi, bölgedeki barış ve istikrara katkıda bulunulması, G7 ülkeleri dahil uluslararası toplumla iş birliği çağrısı da yapıldı.

ABD Başkanı Joe Biden ile geçen ay çevrim içi zirvede bir araya gelen Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Rusya'nın olası Ukrayna müdahalesine yönelik "saldırı halinde güçlü aksiyon" taahhüdünde bulunmuştu.

Japonya 18 aydır ilk kez cari açık verdi

Japonya'dan Rusya'ya nota

Putin'den Avrupa'ya Ukrayna uyarısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)