BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'dan Rusya'ya nota----

Japonya'dan Rusya'ya nota

Japonya'dan Rusya'ya nota
07 Şubat 2022 - 12:35 www.finansgundem.com

Japonya, Rusya'ya Kuril Adaları bölgesinde mart başına kadar aralıklarla askeri tatbikat yapacağı için protesto notası verdi.


Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, Rusya'nın Japonya'nın kuzeyindeki adalara yönelik tatbikat planına karşı çıktı. Kuril bölgesinin en güneyindeki Kunaşiri Adası'nın güneydoğusunda planlanan tatbikatlara yönelik Matsuno, "Rusya'nın kuzeydeki 4 adada daha fazla silahlanması Japonya'nın pozisyonu ile çatışmakta ve kabul edilemez" dedi. Matsuno, Japonya hükümetinin, bölgede mart ayının başına kadar tatbikat düzenleyeceğini açıklayan Rusya'ya protesto notası verdiğini bildirdi.

Başbakan Kişida Fumio ise bölgesel soruna yönelik çevrim içi düzenlenen yıllık mitingde, iki ülke arasındaki "adalar anlaşmazlığının sürmesinden" dert yandı. Kişida, "Savaşın ardından 76 yıldır Kuzey Bölgeleri (Kuril Adaları) sorununun çözülmemesi ve Japonya ile Rusya arasında barış anlaşmasının imzalanmamış olması pişmanlık verici" ifadelerini kullandı. Kişida, bu mutabakatlar doğrultusunda şimdiye kadar katedilmiş müzakereleri ilerletmeyi planladığını söyledi.

Kuril sorunu

Sovyetler Birliği, İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda 1945'te, Japonya'nın Pasifik Okyanusu ile Ohotsk Denizi'ni birbirinden ayıran yaklaşık 1300 kilometre boyunca uzanan Kuril Adaları'nı ilhak etmişti.

İlhakın ardından Japonya tarafından da "Kuzey Bölgeleri" olarak adlandırılan toprak parçası konusundaki uyuşmazlık nedeniyle Rusya ile Japonya arasında barış antlaşması imzalanması için yapılan görüşmelerde taraflar sonuca ulaşamıyor.

Japonya'da 1 milyon doz takviye aşı hedefi

 

Rusya neden Ukrayna’yı almak istiyor?

 

Altın fiyatları Ukrayna - Rusya geriliminin derinleşmesiyle artıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)