BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'dan 70 kişi Ukrayna'ya savaşmaya gidecek----

Japonya'dan 70 kişi Ukrayna'ya savaşmaya gidecek

Japonya'dan 70 kişi Ukrayna'ya savaşmaya gidecek
04 Mart 2022 - 08:20 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in uluslararası lejyon çağrısından sonra Japonya'da da çoğu eski Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) üyesi 70 kişi, Rus güçlerine karşı savaşılması çağrısına cevap verdi.

Ukrayna'nın Tokyo Büyükelçiliği, yaşları 20 ila 60 arasında değişen ve çoğu eski SDF mensubu Japon vatandaşı 70 kişinin bu çağrıya cevap verdiğini duyurdu. Kamu yayıncısı NHK'nin aktardığına göre  "uluslararası lejyona" katılmak isteyenlerin gösterdiği nedenler arasında, "Rus güçlerinin Ukrayna'ya saldırılarını affetmeme" ve "bir Japon olarak savaşı durdurmayı isteme" yer aldı.

Söz konusu çağrının yer aldığı mesajını Twitter'dan kaldıran büyükelçilik bunun yerine, sağlık, afet önleme, bilgi iletişim sahalarından gönüllü aradığını kamuoyuna duyurdu. Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, Japon vatandaşlarına bu çağrıya yönelik, "Dışişleri Bakanlığı bütün Ukrayna'ya yönelik tahliye tavsiyesi yayımladı. Halkın 'amacına bakılmaksızın' seyahatini durdurmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’ya destek vermek isteyen "yabancı gönüllü savaşçıların ülkeye vizesiz girişini sağlayacak" kararı ay başında imzalamıştı. Kararda, "1 Mart’tan itibaren, sıkıyönetim dönemi için geçici olmak üzere, Ukrayna Uluslararası Lejyon birliğine katılmak isteyen yabancılar için ülkeye vizesiz giriş rejimi getirilmiştir” denildi.

27 Şubat’ta Zelenskiy tüm dünya vatandaşlarına ve Ukrayna'nın dostlarına seslenerek, Ukrayna'yı ve Avrupa'yı Rus saldırısına karşı savunmaya çağırmıştı. Yabancıların orduda 2016'dan bu yana gönüllü savaşabilmesinin mümkün olduğu ülkede, "Ukrayna'nın Bölgesel Savunması için Uluslararası Lejyon" isminde yabancılardan oluşan bir alt birlik oluşturulmuştu. İlgililerin, ülkelerindeki Ukrayna büyükelçiliklerinin savunma ataşelerine başvurmaları gerektiği belirtilmişti.

Zelenskiy: Kimse bizim için savaşmak istemiyor

 

İsveç'ten 400 kişi Ukrayna'ya savaşmaya gidecek

 

Ukrayna, yabancı gönüllüler için lejyon kuruyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)