BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Kimse bizim için savaşmak istemiyor----

Zelenskiy: Kimse bizim için savaşmak istemiyor

Zelenskiy: Kimse bizim için savaşmak istemiyor
25 Şubat 2022 - 01:33 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ülke çapında genel seferberlik ilan edilen kararnameyi imzaladı. Batı ülkelerine sitemde bulunan Zelenskiy, "Yalnız bırakıldık. Bizim için kimse savaşmak istemiyor" dedi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Batı dünyasının kendilerini yalnız bıraktığını belirterek "Kimse bizim için savaşmak istemiyor" dedi. 

Zelenskiy, ülke çapında genel seferberlik ilan edilen kararnameyi imzaladı. Kiev Ukrayna Devlet Başkanlığından paylaşılan kararnameye göre, yürürlüğü girdiğinden itibaren seferberlik 90 günü kapsayacak.

Seferberlik kararının, Rusya'nın askeri harekatı nedeniyle ülkenin savunmasını güçlendirmek için Ulusal Savunma ve Güvenlik Konseyinin önerisi kapsamında alındığı belirtildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, seferberlik kapsamında, kaç kişinin silah altına alınacağını belirleyecek.

Zelenskiy'den, AB'nin Rusya'ya doğal gaz ve petrol ambargosu uygulaması çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, AB'ye, Rusya'ya doğal gaz ve petrol ambargosu uygulanması çağrısında bulundu.

Zelenskiy, Facebook'tan yaptığı açıklamada, olağanüstü AB Konseyi toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerekli cevabı almazsa, daha ileri gideceğini belirten Zelenskiy, bir an önce Rusya'ya karşı güçlü ekonomik yaptırımlar ile doğal gaz ve petrol ambargosu uygulanması gerektiğini ifade etti.

Vladimir Zelenskiy, ayrıca Donbas'ta barışı koruma operasyonunun desteklenmesi gerektiğini aktararak, şu anda uluslararası güvenlik garantilerine ihtiyaçlarının olduğuna dikkati çekti.

BEN BİRİNCİ HEDEFİM AİLEM İKİNCİ...

Zelenskiy, Rusya'nın kendisini birinci hedef olarak ilan ettiğini ve ailesini de ikinci sıraya aldığını belirterek, "Devlet Başkanını yok ederek, ülkeyi ele geçirme peşindeler" dedi. 

YALNIZ BIRAKILDIK

Sputnik'teki habere göre Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda Batı liderlerine sitem etti. 

"Sadece destek açıklaması yapıyorlar" diyen Zelenskiy, kimsenin kendileri için savaşmak istemediğini ifade etti. Zelenskiy, "Yalnız bırakıldık" diyerek acı itirafta bulundu. 

Zelenskiy: Ukrayna'nın tarafsızlık statüsünü Rusya'yla konuşmaktan korkmuyorum

Zelenskiy, ülkesinin tarafsızlık statüsü hakkında Rusya'yla müzakere yapmaktan korkmadığını söyledi.
Telegram hesabından yayınladığı bir videoyla durum değerlendirmesi yapan Zelenskiy, Ukrayna'nın ülkenin savunulmasında yalnız bırakıldığını ve Batı'nın sadece destek açıklaması yaptığını vurguladı.
"İlk belirlemelere göre maalesef bugün 10'u subay olmak üzere 137 kahramanımızı, vatandaşımızı kaybettik" diyen Zelenskiy, 316 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Zelenskiy, "Bugün Moskova'dan Ukrayna'nın tarafsızlık statüsünü konuşmak istediklerini duyduk. Rusya'dan korkmuyoruz, Rusya'yla konuşmaktan korkmuyoruz, ülkemiz için güvenlik garantileri hakkında, hiçbir şey hakkında konuşmaktan korkmuyoruz, tarafsızlık statüsünü konuşmaktan korkmuyoruz. Biz zaten NATO'da değiliz, ancak bu durumda hangi garantileri alacağız? En önemlisi de, onları bize tam olarak hangi ülkeler verecek?" ifadelerini kullandı.

'Avrupa liderleri korkuyor, NATO'ya alınıp alınmayacağımıza cevap vermiyorlar'

NATO ülkelerinin Ukrayna'ya güvenlik garantileri sunmaya ve Kiev'i üyeliğe kabul etmeye hazır olmadığını söyleyen Zelenskiy, şöyle devam etti:

"Kim Ukrayna'ya NATO'ya girme garantisi vermeye hazır? Dürüst olmak gerekirse, herkes korkuyor. Tüm partnerlerimize 'Şu anda çok önemli bir andayız, ülkemizin kaderi belirleniyor. Bizimle misiniz?' diyorum. Onlar da, bizimle olduklarını ancak bizi İttifak'a alamayacakları yanıtını veriyorlar. Bugün 27 Avrupa liderine, Ukrayna'nın NATO'da olup olmayacağını direkt olarak sordum. Hepsi korkuyor, cevap vermiyorlar."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)