BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'da zayıf yenin ekonomiye etkisi tartışılıyor----

Japonya'da zayıf yenin ekonomiye etkisi tartışılıyor

Japonya'da zayıf yenin ekonomiye etkisi tartışılıyor
25 Mart 2022 - 09:00 www.finansgundem.com

Japonya'da Merkez Bankası Başkanı, zayıf yenin Japon ekonomisinin faydasına olduğu görüşünün değişmediğini söylerken, Maliye Bakanı da yendeki değer kaybının yakından izlendiğini belirtti.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Harihuko Kuroda, zayıf yenin Japon ekonomisinin faydasına olduğu görüşünün değişmediğini söyledi.

Japon Yeni'nin ABD Doları karşısında Aralık 2015'ten bu yana görülen en düşük seviyeye gerilemesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Kuroda, "Zayıf bir yenin Japon ekonomisi için genel olarak pozitif olduğu yönündeki görüşümde değişiklik yok" dedi.

"Fiyatlardaki artışın nedeni emtia"

Kuroda, Japonya'da ithal fiyatlarda son dönemde yaşanan artışın zayıf yenden çok küresel emtia fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını savundu.

Tüketici fiyatlarında artışın Nisan'da BOJ'un yüzde 2 hedefi civarına hızlanabileceğini ifade eden Kuroda, ancak BOJ'un ekonomiye sağladığı teşvikleri, desteği geri çekmek için acelesi olmadığını, enflasyondaki yükselişe ücretlerde, istihdamda ve şirket karlarında istikrarlı artışların eşlik etmesi gerektiğini vurguladı.

"Yendeki değer kaybını yakından izliyoruz"

Japonya'nın kur politikasından sorumlu olan Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, hükümetin kur hareketlerini, Japon Yeni'nde yaşanan değer kaybını ve bunların ekonomiye etkilerini yakından takip ettiğini söyledi.

"Kurlarda istikrar önemli, keskin oynaklıklar, dalgalanmalar arzu edilir" değil diye konuşan Suzuki, hükümetin Japonya'nın cari işlemler dengesini dikkatle izlemekte olduğunu da vurguladı.

Suzuki, Japonya'nın cari işlemler açığı vermesinin kaynağının zayıf yenden çok artan ham madde fiyatlarından kaynaklandığını savundu.

Japonya'da mağaza ve süpermarket satışları açıklandı

 

Japonya'da 107,6 trilyon yenlik bütçe yasalaştı

 

Kuroda: Enflasyondaki yükseliş sürdürülebilir değil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)