BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'da enflasyon dik yaptı----

Japonya'da enflasyon dik yaptı

Japonya'da enflasyon dik yaptı
29 Kasım 2013 - 06:33 www.finansgundem.com

Yüksek enerji maliyetinin enflasyon baskılarını artırmasıyla Japonya'da fiyat göstergesi 15 yılın en büyük artışını kaydetti

Japonya'da yüksek enerji maliyetlerinin enflasyon baskılarını artırmasıyla, tüketici fiyatları 15 yılın en hızlı yükselişini kaydederek, Başbakan Shinzo Abe'nin deflasyondan çıkma mücadelesinde ilerleme kaydettiğine işaret etti.
Enerji ve taze gıda hariç fiyatlar, zayıf yen ve Mart 2011'den bu yana yüzde 22 tırmanan elektrik maliyetlerinin etkisiyle Ekim'de yıllık bazda yüzde 0.3 arttı. Bloomberg'in beklentisi fiyat kazançlarının yüzde 0.2 olacağı yönündeydi.

Hanehalkları bir nesildir ilk kez enflasyon belirtileriyle karşı karşıya ve ücretler artmaya başlamazsa, bu dinamik, harcamaları olumsuz etkileyebilir. Dikkatler, önümüzdeki yıl yapılacak ve Abe'nin reflasyonist politikalarının kaderini belirleyecek maaş müzakerelerine çevirildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)