BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaJaponya'da çekirdek TÜFE geriledi----

Japonya'da çekirdek TÜFE geriledi

Japonya'da çekirdek TÜFE geriledi
29 Mart 2013 - 08:28 www.finansgundem.com

Japonya'da çekirdek tüketici fiyatları endeksi Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.3 oranında geriledi

Japonya'nın Şubat ayında ürettiği otomobil, kamyon ve otobüs miktarı Şubat ayında yıllık yüzde 15.1 oranında geriledi. Böylece üretimde yaşanan düşüş süreci altıncı ayında da korundu Japon oto üreticileri birliği tarafından yapılan açıklamaya göre Şubat ayında toplam taşıt aracı üretimi 808 bin 194 adet oldu. Bir önceki yılın aynı ayında üretim 952 bin 256 adet olmuştu.
Japonya'da oto ihracatı yüzde 13.7 geriledi
Japonya'nın Şubat ayında ihraç ettiği otomobil, kamyon ve otobüs miktarı Şubat ayında yıllık yüzde 13.7 oranında geriledi. Üretim düşüş trendini arka arkaya 7 aydır sürdürmüş oldu.
Japon oto üreticileri birliği tarafından yapılan açıklamaya göre Şubat ayında toplam ihracat rakamı 392 bin 220 adet araç oldu. Bu rakam geçen ylın aynı döneminde 454 bin 449 adet düzeyindeydi.
Japonya'da çekirdek Tüfe geriledi
Japonya'da çekirdek tüketici fiyatları endeksi Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.3 oranında geriledi. Beklentiler çekirdek TÜFE'de yüzde 0.4 oranında bir düşüş yaşanacağı yönündeydi.
Japonya'da sanayi üretimi sürpriz bir düşüş yaşadı
Japonya'da sanayi üretimi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0.1 oranında geriledi. Beklentiler üretimin yüzde 2.5 oranında artacağı yönündeydi. Açıklanan veri ekonomideki toparlanmanının beklenildiği kadar güçlü olmayabileceğine işaret etti.
Japonya'da döviz piyasalarının sorumluluğu Nakao'dan Furusawa'ya geçecek
Japonya Maliye Bakanı Taro Aso bugün yaptığı açıklamada eski maliye bakanlığı yetkilisi Furusawa'nın tahvil ihraçlarından sorumlu döviz piyasaları yetkilisi olarak Takehiko Nakao'nun yerini alacağını söyledi.
Japonya'da hane halkı harcamaları arttı
Japonya'da reel hanehalkı harcamaları şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0.8 oranında artış gösterdi. Beklentiler artışın yüzde 0.3 oranında olacağı yönündeydi. Ocak ayında ise harcamalarda yüzde 2.4 oranında artış yaşanmıştı.
Japonya'da işsizlik oranı yükseldi
Japonya'da Ocak ayında yüzde 4.2 seviyesinde olan işsizlik oranı Şubat ayında yüzde 4.3 seviysine yükseldi. Bununla birlikte istihdamda 160 bin kişilik bir artış yaşandı.
Japonya'da Şubat ayında işçi arayanların iş arayanlara oranı endeksi 0.85 oldu
Japonya'da işçi arayanlar ile iş arayanların birbirine oranını gösteren endeks Ocak ayında olduğu gibi Şubat ayında da 0.85 değerini aldı. Buna göre İş arayan her 100 insana karşılık olarak işçi aranan 85 pozisyon oldu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)