BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriJaponya'da 3 büyük bankaya soruşturma----

Japonya'da 3 büyük bankaya soruşturma

Japonya'da 3 büyük bankaya soruşturma
05 Kasım 2013 - 07:33 www.finansgundem.com

Mizuho'nun suç örgütlerine kredi vermesinin ardından bugün ülkenin en büyük 3 bankasını soruşturmaya başlıyor

Mizuho Financial Group Inc.'in çetelere kredi vermeyi sonlandıramamasının ardından Japonya'nın finansal regülatörü, ülkenin en büyük 3 bankasını bugün soruşturmaya başlıyor.

Soruşturma Japonya'nın en büyük 2 bankası Mitsubishi UF Financial Group Inc. ve Sumitomo Mitsui Financial Group Inc.'in yanısıra, geçtiğimiz hafta Japon Finansal Hizmetler Otoritesi'ne, iç kontrollerin geliştirilmesine yönelik bir plan sunan Mizuho'yu da kapsıyor.

Japonya Mali Hizmetler Bakanı Taro Aso, uyumluluk ve risk yönetimi gibi genel kalemlerin inceleneceğini belirterek, "Ayrıca Mizuho'nun ilerleme planının yeterliliğini ve dikkatini inceleyeceğiz" dedi.

Mizuho'nun Orient Corp. aracılığıyla suç örgütlerine verilen 200 milyon yenlik krediyi sonlandıramamasının ardından ajans, 27 Eylül'de Tokyo'daki bankaya kontrollerini güçlendirmesini söyledi. Mizuho, talebin 2 hafta sonrasında, sadece düşük kıdemli yetkililerin krediler hakkında bilgisinin olduğunu söyleyerek, raporlamada hata yapıldığını belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)