BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya MB, tahminlerini revize edebilir----

Japonya MB, tahminlerini revize edebilir

Japonya MB, tahminlerini revize edebilir
07 Temmuz 2022 - 08:12 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) zayıf yen ve maliyet artışlarının yükselttiği enflasyon karşısında enflasyon ve büyümeye yönelik tahminlerini bu ay içinde revize etmesi bekleniyor.

BoJ, Mart'ta sona erecek 2022 mali yılı için enflasyon tahminini yüzde 1,9'dan yüzde 2 veya üzerine çıkaracak. 2023 yılı için yüzde 1,1 olan tahminin yukarı yönlü revize edilmesi de 20-21 Temmuz'daki toplantıda ele alınacak.

Bloomberg News'un haberine göre, Japonya Merkez Bankası'nın ay sonundaki toplantıda alacağı politika kararları ile birlikte projeksiyonların da açıklanması bekleniyor.

Yende beklenti 130'un üzerinde kalması

Japon yeninde zayıflığın önümüzdeki 6 ayda da devam etmesi ve ABD doları, Japon yeni paritesinin psikolojik açıdan önemli 130 yen seviyesinin üzerinde kalmaya devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Reuters tarafından 1-6 Temmuz tarihleri arasında yapılan ankete göre, USDJPY'nin gelecek 6 aydaki değerine yönelik medyan tahmin Haziran ayındaki 126,84'ten 131 seviyesine yükseldi.

61 katılımcının 7'si gelecek 6 ayda Japon yeninin şu anda olduğundan daha zayıf bir seviyede olacağını öngörürken, bunlardan dördü USDJPY'nin 140 seviyesinde olacağını tahmin etti.

Momma: Japonya'da parasal gevşeme sürecek

 

Çin MB'den politika değişikliği sinyali

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)