BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya ile Suudi Arabistan arasında işbirliği----

Japonya ile Suudi Arabistan arasında işbirliği

Japonya ile Suudi Arabistan arasında işbirliği
26 Aralık 2022 - 11:40 www.finansgundem.com

Japonya ile Suudi Arabistan, Japonya Sanayi Bakanı Nishimura'nın Suudi Arabistan'ı ziyareti sırasında temiz enerji alanında işbirliği anlaşması imzaladı.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman ve krallığı ziyaret eden Japonya Sanayi Bakanı Yasutoshi Nishimura, üreticiler ve tüketiciler arasında diyalog ve işbirliğini teşvik ederek küresel petrol piyasalarının istikrarını desteklemenin önemini vurguladıkları bir toplantının ardından anlaşmayı imzaladı.

İki bakan, ülkeleri arasında karbon ekonomisi, karbon geri dönüşümü, temiz hidrojen ve yakıt amonyak alanlarında bir işbirliği anlaşması imzalanmasının yanı sıra Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ile Saudi Aramco arasında stratejik depolama alanındaki yeni işbirliğinin üç yıllık bir süre için uzatılmasını memnuniyetle karşıladı.

İki taraf, yerelleştirme stratejileri yoluyla küresel tedarik zincirlerini çeşitlendirmek için Japon şirketlerinin yatırımlarının ve Suudi Arabistan’daki enerji pazarına katılımlarının önemini vurguladı.

İki bakan, Suudi Arabistan’ın sıvıları kimyasallara dönüştürerek, değer zincirinin tüm aşamaları arasındaki entegrasyonu artırarak ve petrokimya üretim kapasitelerini artırmaya yönelik yakın tarihli iddialı planlarına atıfta bulunarak petrokimya alanlarında işbirliği fırsatlarını görüştü.

Prens Abdulaziz ve Yasutoshi Nishimura, ayrıca elektrik, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği ve yenilik alanlarında işbirliğini sürdürme arzusunu dile getirdi.

Japonya ile Avustralya askeri ve ekonomik iş birliğini artıracak

 

Japonya ile ASEAN'dan korona virüse karşı iş birliği

 

Suudi Arabistan ile ABD arasında 18 anlaşma

 

Suudi Arabistan ile Tayland arasında ilişkiler yeniden başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)