BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya ekonomisi kapasitesini kullanamıyor----

Japonya ekonomisi kapasitesini kullanamıyor

Japonya ekonomisi kapasitesini kullanamıyor
05 Nisan 2023 - 09:53 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası verilerine göre, Japonya'nın ekonomik üretimi Ekim-Aralık döneminde üst üste 11. çeyrekte tam kapasitenin altında kaldı ve aşırı düşük faiz oranlarını sona erdirmek için koşulların henüz oluşmadığını gösterdi.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) verilerine göre, bir ekonominin fiili ve potansiyel üretimi arasındaki farkı ölçen Japonya'nın üretim açığı, dördüncü çeyrekte %-0,43 olarak gerçekleşti ve Temmuz-Eylül dönemindeki %-0,08 rakamına göre genişledi.

Negatif üretim açığı, fiili çıktı ekonominin tam kapasitesinden az olduğunda ortaya çıkar ve tipik olarak enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturan zayıf talebin bir işareti olarak kabul edilir.

Üretim açığı verileri, BOJ'un ekonomik büyüme ve iç talebin Japonya'nın %2'lik enflasyon hedefine sürdürülebilir bir şekilde ulaşması için yeterince güçlü olup olmadığını ölçerken dikkatle incelediği faktörler arasında yer alıyor.

Piyasalar, yeni Başkan Kazuo Ueda'nın bu ay güvercin görevdeki Haruhiko Kuroda'nın yerini almasıyla BOJ'un aşırı gevşek para politikasını kademeli olarak bırakacağı spekülasyonlarıyla dolu.

Japonya ekonomisi, Ekim-Aralık döneminde yıllıklandırılmış %0,1 oranında genişledi ve sermaye harcamaları ve tüketim zayıf kaldığı için durgunluğu ancak kıl payı önledi.

KOVID-19 kısıtlamalarının sona ermesi tüketimi desteklerken, ülke dışı talepte artan yavaşlama işaretleri, Japonya'nın ihracata dayalı ekonomisinin görünümünü bulandırıyor.

Japonya ekonomisinde daralma

 

Japonya ekonomisinde belirsizlik

 

Japonya ekonomisi son çeyrekte yıllık bazda yüzde 3 daraldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)