BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan CEO'su Dimon: ABD'nin bütçe açığı rahatsız edici bir hal alabilir----

JPMorgan CEO'su Dimon: ABD'nin bütçe açığı rahatsız edici bir hal alabilir

JPMorgan CEO'su Dimon: ABD'nin bütçe açığı rahatsız edici bir hal alabilir
15 Mayıs 2024 - 14:42 www.finansgundem.com

JPMorgan Chase CEO'su Dimon, ABD'yi bütçe açığının çok daha rahatsız edici bir hal alabileceği yönünde uyardı

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, ABD'yi bütçe açığını bir an önce azaltmaya çağırarak, konunun göz ardı edilmeye devam edilmesi halinde "çok daha rahatsız edici" bir hal alacağı uyarısında bulundu.

Dimon Sky News'e verdiği bir röportajda, "Amerika çok para harcadı. Kovid sırasında ve Kovid sonrasında, açığımız şu anda %6 seviyesinde. Bu çok fazla, ama tabii ki bu büyümeyi tetikliyor. Herhangi bir ülke borç alıp biraz büyüme sağlayabilir, ancak bu her zaman iyi bir büyümeye yol açmayabilir. Bu nedenle, Amerika'nın mali açık sorunlarımıza biraz daha fazla odaklanmamız gerektiğinin ve bunun dünya için önemli olduğunun farkında olması gerektiğini düşünüyorum" dedi

ABD Hazine Bakanlığı'na göre federal hükümet şu ana kadar 2024 mali yılında topladığından 855 milyar dolar daha fazla harcama yaptı. 2023'te bütçe açığı 1,7 trilyon dolar olarak gerçekleşmişti.

Dimon, ABD'nin bütçe açığıyla baş edememesi halinde önümüzdeki birkaç yıl içinde bunun sonuçlarına katlanıp katlanmayacağı sorusuna şu yanıtı verdi:

Bunun büyük bir intikam olduğunu düşünmüyorum ve önümüzdeki birkaç yıl içinde olacağını da sanmıyorum, ancak daha yüksek enflasyona sahip olmamızın nedeninin bu olduğunu düşünüyorum. Bence ülkenizde harika bir iş yapmak istiyorsanız ve %6 açığınız ve GSYH'ye oranla %100 borcunuz varsa, bu bir süre [devam edebilir], ancak ne kadar erken odaklanırsak o kadar iyi olur.

Dimon, ABD hükümetinin güçlü bir ekonomik büyüme döneminin tadını çıkarırken açığı azaltmaya "gerçekten odaklanmasını" umduğunu söyledi.

"Bir noktada bir soruna neden olacak ve neden bekleyesiniz ki?" diye konuyan Dimon, "Soruna piyasa neden olacak ve o zaman bununla başa çıkmak zorunda kalacaksınız ve muhtemelen başlangıçta başa çıktığınızdan çok daha rahatsız edici bir şekilde" dedi.

ABD'de mortgage faizleri düşerken başvurular arttı

 

AB Komisyonu Euro Bölgesi enflasyon tahminlerini düşürdü

 

JPMorgan'ın Rusya'daki varlıklarına el konulabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)