BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya Başbakanı Kishida'dan deflasyon yorumu----

Japonya Başbakanı Kishida'dan deflasyon yorumu

Japonya Başbakanı Kishida'dan deflasyon yorumu
27 Ocak 2023 - 08:09 www.finansgundem.com

Japonya Başbakanı Kishida, deflasyona dönüşün göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, ekonominin deflasyona doğru gerilemesinin göz ardı edilemeyeceğini, çünkü iç talebe dayalı enflasyonun zayıf kalmaya devam ettiğini söyledi.

Kishida, "Mevcut tüketici fiyat artışlarına küresel hammadde enflasyonu ve zayıf yen yol açtığından dolayı, iç talebe dayalı enflasyon baskısı henüz güçlü değil" dedi.

Muhalefetteki bir milletvekilinin Japon ekonomisinin deflasyonist durumdan tamamen çıkıp çıkmadığı sorusuna Kishida, "Şu anda deflasyon dışında kalma durumu devam ediyor, ancak geri dönüşün olası olmadığı değerlendirmesi yapabileceğimiz bir aşamaya henüz ulaşmadı" dedi.

Kishida ayrıca, Japonya Merkez Bankası'nın aralık politika toplantısında aldığı kararın, parasal genişlemenin etkilerini sorunsuz bir şekilde artırmak ve sürdürmek için operasyonel bir ince ayar olduğunu söyledi.

Kishida, "Hükümet ve BoJ, yapısal ücret artışları ve enflasyon hedefine sürdürülebilir, istikrarlı bir şekilde ulaşılması ile birlikte ekonomik büyüme için yakın işbirliği konusunda mutabık kaldı" dedi.

Japonya ekonomisinde daralma

 

Japonya ekonomisinde belirsizlik

 

Japonya ekonomisinde toparlanma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)