BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya ekonomisinde toparlanma----

Japonya ekonomisinde toparlanma

Japonya ekonomisinde toparlanma
29 Temmuz 2022 - 08:24 www.finansgundem.com

Japonya ekonomisi ikinci çeyrekte otomobil, elektronik parça ve iletişim ekipmanı üretimi, Haziran ayında sanayi üretiminde bir önceki ayın sert düşüşüne göre yüzde 8,9'luk bir artış kaydetti


Japonya ekonomisi ikinci çeyrekte, Çin'in Şanghay'daki Kovid kısıtlamalarını hafifletmesi ve bölgesel üretim faaliyeti yoluyla dalgalanan arz kesintilerini azalmasının ardından fabrika üretiminin güçlü gelmesiyle ılımlı bir toparlanma kaydetti.

Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan Cuma günü yapılan açıklamaya göre, otomobil, elektronik parça ve iletişim ekipmanı üretimi, Haziran ayında sanayi üretiminde bir önceki ayın sert düşüşüne göre yüzde 8,9'luk bir artış kaydetti. Bu, ekonomistlerin tahminlerinin iki katından fazlaydı.

Diğer veriler, Tokyo'daki enflasyonun merkez bankasının hedefinin ötesinde hız kazanmaya devam ettiğini ve perakende satışların bir ay önceki nispeten yüksek seviyelerden düştüğünü gösterdi. İşgücü piyasası bazı sıkılaşma belirtileri gösterdi.

DSÖ: en fazla yeni COVID-19 vakası Japonya' da

 

Japonya'da çekirdek enflasyonda artış

 

Japonya’da çalışanlar ayakta uyuyabilecekler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)