BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJapon reklam devi Olimpiyatlara hile mi karıştırdı?----

Japon reklam devi Olimpiyatlara hile mi karıştırdı?

Japon reklam devi Olimpiyatlara hile mi karıştırdı?
28 Şubat 2023 - 11:19 www.finansgundem.com

FTC, Tokyo 2020 Olimpiyatları için ihalelere hile karıştırdıkları iddiasıyla ünlü reklam şirketi Dentsu ve diğer beş firma hakkında suç duyurusunda bulundu.

Japonya Adil Ticaret Komisyonu (FTC),  Tokyo 2020 Olimpiyatları için ihalelere fesat karıştırdıkları iddiasıyla reklam ajansları Hakuhodo DY Holdings, Tokyo Agency, Fuji Creative Corporation, Cerespo, Same Two ve reklam devi Dentsu hakkında şikayette bulunduğunu duyurdu.

Duyuru, Olimpiyat ve Paralimpik etkinliklerinin planlanması ve sponsorluğunda yolsuzluk iddialarına ilişkin aylarca süren soruşturmaların ardından geldi.

Tokyo merkezli Dentsu, Japonya'nın en büyük reklam ajansı olarak biliniyor.

FTC'de bir müfettiş olan Goh Okumura, "Bunun insanların yaşamları üzerinde geniş bir etkisi olacak kötü niyetli ve ciddi bir vaka olduğunu belirledik" dedi.

Dentsu, Cerespo ve Fuji Creative, Japonya'nın sanayi, dışişleri ve eğitim bakanlıklarıyla yapılan sözleşmelere teklif vermekten dokuz ay süreyle men edildi.

İDDİALAR YALANLANDI

Geçen yıl, Tokyo 2020 Olimpiyatları organizasyon komitesinin eski bir üyesi ve daha önce Dentsu'da yönetici olan Haruyuki Takahashi, Olimpiyat sponsorlarından rüşvet aldığı şüphesiyle tutuklandı.

Takahashi, Tokyo 2020 oyunlarının resmi ortağı olan iş kıyafeti perakendecisi Aoki Holdings'ten 380 bin dolar ödeme almakla suçlandı.

Takahashi iddiaları yalanladı.

Satranç şampiyonu Hans Niemann hile ile suçlandı

 

Türk siyasetçiden İsveç seçimlerine tepki: Hile var!

 

Ünlü tenisçiye hileli iflastan 2.5 yıl hapis

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)