BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİTO Erdoğan'ı muhatap aldı----

İTO Erdoğan'ı muhatap aldı

İTO Erdoğan'ı muhatap aldı
04 Ocak 2015 - 08:20 www.finansgundem.com

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, TÜSİAD'ın muhataplık polemiğine giriş yaptı

İş dünyasının idarecileriyle, hükümetiyle elele çalışırsa arzu edilen sonuca varılacağını vurgulayan Çağlar, “Hem Cumhurbaşkanlığı makamı hem de hükümetimiz iş dünyası olarak elbetteki muhatabımızdır” diye konuştu.

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Milliyet’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı...
TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’in biraz da ana ekseninden kopartılarak tartışılan ‘cumhurbaşkanlığı muhataplığı’ konusunda ne düşünüyorsunuz?
TÜSİAD’ın açıklama yaparken daha dikkatli olması gerekirdi. Muhatap kelimesi olumsuz bir algı oluşturuyor. Şık olmadı. İş dünyası idarecileriyle, hükümetiyle elele çalışırsa arzu edilen sonuca varılır. Bu nedenle iş dünyasının maksadını aşan kelimeler kullanmasını doğru bulmuyorum.
Peki Cumhurbaşkanlığı makamı sizin muhatabınız mıdır?
Hem Cumhurbaşkanlığı makamı hem de hükümetimiz iş dünyası olarak elbetteki muhatabımızdır. Yurtdışı seyahatlerinde tek tek bizim projelerimizi takip ederek destek veriyorlar. Destek görüyorsak elbette muhatabımızdır.

Yüz arıyoruz’

Öte yandan başında bulunduğunuz İstanbul Shoping Fest (İSF) istenilen noktaya geldi mi sizce? Özellikle yurtdışından turist çekme anlamında?
İSF için hedefimiz, yurtdışındaki etkinliklerle festivalin çok daha geniş kitlelere tanıtılması olacak. Bu sayede festivalle İstanbul’a gelecek turist sayısını ciddi oranda artırmak istiyoruz. 20 milyon TL bütçe belirledik. Geçen yıl 11.2 milyar TL gelir elde edildi. Önümüzdeki süreçte bu rakamı artırmak istiyoruz. Ayrıca İSF’nin tanıtımı için yerli veya yabancı bir yüz arayışı içindeyiz.

98 metrekarelik maket

İSF kapsamında sadece perakende sektörüne yönelik mi çalışmalarınız olacak?
Hayır, çünkü İSF sadece perakendede değil gayrimenkul satışlarına da olumlu yansıyacaktır. Bu yönde de tanıtım yapacağız. Konuyla ilgili inşaat firmalarıyla Antalya’da ocak ayı içinde biraraya geleceğimiz bir zirve düzenleyeceğiz. Bu yıl ayrıca MPIM Fuarı’na İTO olarak İstanbul’un 98 metrekarelik maketiyle katılacağız. Yaşayan bir maket bu. İstanbul’un 24 saatini ziyaretçilere yaşatacağız. Boğazda gemiler de yüzecek binalar da aydınlanacak...

‘CEMİLE SULTAN’DA ALKOLÜ YASAKLADIK, ÇÜNKÜ...’

Hayat tarzlarına müdahale konusu gündemden düşmüyor. Sizin Cemile Sultan Korusu’nda alkol satışını yasaklamanız da tartışılıyor, tartışılacak. Buradaki son durum ne?
İTO olarak burayı sosyal bir tesis olarak işletiyoruz. Restoranımızda sadece bir veya iki masa alkol alıyordu. Üyelerimizin bir kısmının alkol olmadığı için tercih etmediği bir mekandı. Onlardan gelen talep doğrultusunda alkol servisini kaldırdık. Bununla birlikte doluluk oranımızın artacağını düşünüyoruz. Konuyla ilgili olarak burada yapılacak düğünlerde bir sorun yaşar mıyız diye endişelenmiştik ama raporlara baktığımızda geçen yıla kıyasla rezervasyonlarda hiç düşüş yok. Burayı sağlıklı yaşam merkezi haline getirmek istiyoruz. Dış mekana spor aletleri koyduk. Ziyaretçilerimiz burada ayrıca trekking yapabilecek, vitamin bardan faydalanabilecek.

İtobüs geliyor

İstanbullu tüccarlara yönelik özel projeleriniz var mı?
İtobüs projesiyle İstanbullu tüccarların ayağına gideceğiz. Biz hep üyelerimizi ön planda tuttuk. Tüccarlarımızın alması gereken belgeleri elektronik ortamda onlara sunuyoruz. Yine bu çerçevede İTO ofisi şeklinde otobüs dizayn ettik. İtobüs, İstanbul’un belli bölgelerine gidip hizmet verebilecek.

‘İSTANBUL OSCARLARI...’

İstanbul’un marka değerinin artırılması konusunda çalışma yapılıyordu. Somutlaşan proje var mı?
İTO Ödülleri diye bir proje başlattık. İstanbul’un küresel anlamda bir çekim merkezi olmasını amaçladık. Bu projeye İstanbul Oscar’ları da denilebilir. Yedi tepeli İstanbul için 7+1 kategoride ödül vereceğiz. Bu yedi kategori içinde Cesaret, Sıradışı Fikirler, Proje, İstanbul’un Martısı, Bilim, İnsan ve Doğa ile Erguvan ödülleri bulunuyor. +1 kategorisi ise İTO Özel ödülü olacak. 

25 BİN EURO İTO’NUN DEĞİL ÜYELERİN...

İTO’nun parasıyla çocuğu Fransa’da okuyan bir Türk’ün ortaokul ders kitaplarındaki ‘Ermeni Soykırımı’ bölümü için açacağı davaya maddi destek kararı alındı. İTO bu iş için özel bir bütçe mi ayırdı?
Açılacak davanın masraflarını İTO meclis üyeleri karşılayacak. Ancak bu kaynak sanıldığı gibi İTO’nun bütçesine ait değil. 25 bin euro’yu 248 meclis üyesi olarak biz kendi aramızda topladık. Bu para Fransa’ya transfer edilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)