BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'da hükümet görev başı yapıyor----

İtalya'da hükümet görev başı yapıyor

İtalya'da hükümet görev başı yapıyor
29 Nisan 2013 - 09:28 www.finansgundem.com

İtalya'nın yeni Başbakanı Enrico Letto bufün parlementoda güven oyu isteyerek zorlu göreve başlıyor

İtalya'nın yeni Başbakanı Enrico Letto, hükümeti için bugün parlamentoda güven oyu isteyecek. Yeni koalisyon hükümeti ciddi siyasi ve ekonomik sorunlarla karşı karşıya.
Roma'da dün yeni kabinenin cumhurbaşkanlığı sarayında ant içme töreni devam ederken, silahlı bir kişinin başbakanlık binası dışında iki polis ve bir sivili yaraladığı silahlı saldırı, güven oylamasına gölge düşüren bir olay oldu.
Yetkililer, saldırının münferit olduğunu söylediler. Ancak olay, iki yıldır süren krizden ekonomisi zarar gören İtalya'daki gerilimin bir belirtisi olarak görülüyor.
Letto'nun, güven oylamasında kendi Demokratik Sol partisi ile eski başbakan Silvio Berlusconi'nin Özgürlük Halkı partisinin desteğini alması bekleniyor. Yeni Başbakan, güven oylamasından sonra parlamentoda bir konuşma yapacak.
Merkez solun Şubat ayında yapılan seçimde tek başına iktidar olacak oyu sağlayamaması üzerine Letto'nun Berlusconi ile koalisyon yapması zorunlu oldu.
Letto, itibarı zedelenmiş olan siyaset kurumlarına yeniden saygınlık kazandırmayı vaat ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)