BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya'da çocukları korumak için yeni bir yasa tasarısı----

İtalya'da çocukları korumak için yeni bir yasa tasarısı

İtalya'da çocukları korumak için yeni bir yasa tasarısı
10 Mayıs 2022 - 17:40 www.finansgundem.com

İtalya'da Adalet Bakanlığı çocukların tehlikeli sosyal medya platformlarında korunmasını amaçlayan bir yasa tasarısı hazırladı. Buna göre sosyal ağlarda hesap açan herkesin tabi olacağı bazı kurallar getirilecek.

İtalya küçük yaştaki çocukları sosyal medyanın zararlarından korumak için sosyal medya ağlarına erişim belirli kurallara bağlanacak. Hesap açarken kişilerden daha detaylı bilgi istenecek.

Üye olmak isteyenlerden daha detaylı bilgi istenecek, kimlik doğrulama sistemi uygulanacak. Böylece çocukların erken yaşta sosyal medya kullanımının önüne geçilecek, yaşını küçük gösterip hesap açan ve kötü niyetle küçük yaştakilere ulaşmak isteyenler de engellenecek.

Sosyal ağları pedofili için kullananlar önlenecek

Bu ağları pedofili için kullanmaya çalışanlar da önlenmiş olacak. İtalya'daki düzenleme, sosyal medyadan zarar gören çocuklara dair örneklerin artmasıyla gündeme geldi. Ocak ayında 10 yaşında bir çocuk, TikTok videosunda gördüğünün aynısını yapmak isterken boğularak can verdi. Olayla ilgili 48 yaşındaki TikTok fenomeni suçlandı. Yüz binlerce takipçisi olan fenomenin bilgisayarına el koyuldu. Belli yaşın altındaki kullanıcılar için de uygulamaya geçici olarak kısıtlama getirildi.

İtalya'da soyadı kararı: Çocuklar babadan almayacak!

İtalya'da KOVID-19 'OHAL'i sona erdi

İtalya'dan vatandaşlarına uyarı! Savaşa gitmeyin

İtalya, Mariupol Tiyatrosu’nu yeniden inşa edecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)