BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya, Mariupol Tiyatrosu’nu yeniden inşa edecek----

İtalya, Mariupol Tiyatrosu’nu yeniden inşa edecek

İtalya, Mariupol Tiyatrosu’nu yeniden inşa edecek
18 Mart 2022 - 15:28 www.finansgundem.com

İtalya Kültür Bakanı Dario Franceschini, Rus saldırılarında zarar gören Mariupol Tiyatro binasının yapımını üstlenmek istedi.

Bakan, “İtalya, Mariupol Tiyatrosu’nu yeniden inşa etmeye hazır. Bakanlar Kurulu, Ukrayna’ya mümkün olan en kısa sürede yeniden inşa etmek için kaynak ve araçlar sunma teklifimi onayladı. Tüm ülkelerin tiyatroları tüm insanlığa aittir” açıklamasını yaptı.

Tiyatroyu sığınak olarak kullanan Ukraynalılar, Rus jetlerinin görmesi için binanın iki yanına Rusça "çocuklar" yazmıştı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana en şiddetli çatışmaların yaşandığı ve Rus kuvvetleri tarafından kuşatılan liman kenti Mariupol’deki tiyatro binası, Çarşamba günü bombardıman sırasında büyük ölçüde tahrip olarak yıkılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Tiyatroyu sığınak olarak kullanan Ukraynalılar, tiyatronun iki tarafında bulunan açık araziye Rusça “çocuklar” kelimesini yazarak burada çocukların kaldığı konusunda Rus jetlerini uyarmıştı. Uydu fotoğrafları yayınlayan ABD’li Maxar şirketi, Pazartesi günü tiyatro binasının iki yanındaki açık araziye yazılan Rusça çocuklar kelimesinin uydu fotoğraflarını paylaşmıştı. Ukrayna parlamentosu üyesi Dmitro Gurin, binanın bodrum katındaki sığınağın saldırıya dayandığını ve ekiplerin, sığınaktaki kadın ve çocukların çıkması için girişi kaplayan molozları temizlemeye çalıştığını söylemişti.

Kuşatma altındaki Mariupol'de ölen sivil sayısı: 2 bin 500

Ukrayna: Mariupol'dan sivilleri çıkarmamıza izin verilmiyor

Mariupol'de hastane vuruldu

Mariupol'de insani yardım koridoru bombalandı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)