BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya ve Fransa'dan Ukrayna krizi görüşmesi----

İtalya ve Fransa'dan Ukrayna krizi görüşmesi

İtalya ve Fransa'dan Ukrayna krizi görüşmesi
04 Şubat 2022 - 17:11 www.finansgundem.com

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, Ukrayna krizini ele alan bir telefon görüşmesi yaptı.

İtalya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, iki bakanın, bu sabah Ukrayna-Rusya sınırı ile Ukrayna'nın doğusundaki son gelişmelere ve ayrıca Mali'deki duruma değinen verimli bir telefon görüşmesi yaptıkları duyuruldu.

Di Maio ve Le Drian'ın, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve tam egemenliğine desteklerini yineledikleri belirtilen açıklamada, iki bakanın, Avrupa cephesini etkili, caydırıcı, sürdürülebilir bir yanıt belirlemede birlik içinde tutarak, Rusya ile diyalog yolunda ilerleme taahhüdünü paylaştıkları ifade edildi.

"Müttefiklerin krizi çözmeye yönelik somut ve olumlu yanıt vermesini umuyoruz"

Görüşmede Bakan Di Maio'nun, müttefiklerin krizi çözmeye yönelik somut ve bir dizi görüşme başlatma isteğine ilişkin Moskova'nın da olumlu yanıt vermesi umudunu aktardığı kaydedildi.

İtalyan bakanın, siyasi ve diplomatik girişimlerin etkisini azaltacak gerilimin tırmandığı bir sarmaldan kaçınmak gerektiğini vurguladığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, iki bakanın kısaca Mali'deki gelişmelere de değindikleri ve Sahel bölgesinde terörle mücadeledeki ortak taahhüde atıfla yakın iş birliğinin sürdürülmesi üzerinde mutabık kaldığı kaydedildi.

'Batı, Ukrayna-Rusya gerilimine adeta çomak sokuyor'

 

'Türkiye'nin Ukrayna ile yaptığı anlaşma ilişkilerimizi etkilemez'

 

Gürcistan ve Polonya'dan Ukrayna'ya destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)