BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya sandık başına gidiyor----

İtalya sandık başına gidiyor

İtalya sandık başına gidiyor
19 Şubat 2013 - 06:39 www.finansgundem.com

Berlusconi'nin yeniden başbakan olmasından korkan İtalya'da adaylar kararsızların oyları için yarışıyor

Avrupa’yı yeniden hareketlendiren İtalya'da 24-25 Şubat'taki seçimlere 1 hafta kala liderler yaklaşık yüzde 20 oranındaki kararsız seçmenin oyunu almaya çalışıyor.
İtalya'da yapılan son anketler, seçimlerin favori adayı merkez sol adayı Pierluigi Bersani, yüzde 33,8 destek ile yarışı hâlâ önde götürdüğünü, ardından ise yüzde 27.8 ile eski başbakan Sylvio Berlusconi’nin takip ettiğini gösteriyor. Anketlere göre, seçimlerin en dikkat çeken adaylarından eski komedyen ve yeni siyasetçi Grillo ise yüzde 18,8 ile önemli bir desteğe sahip.
Öte yandan İtalya’nın şu anki teknokrat Başbakanı Mario Monti'nin desteği ise yüzde 13.4’lerde kalıyor.
Siyaset analistleri ve piyasaların öne çıkardığı senaryo ise piyasaların korktuğu Berlusconi’ye karşı bir Bersani-Monti koalisyonunun oluşturulması yönünde. Ancak kararsızlar göz önünde bulundurulduğunda bir Berlusconi'nin zaferinin İtalya'nın tahvil faizlerinde yükselişe neden olacağı tahmin ediliyor.
Berlusconi’nin yeniden başbakan olması hâlinde İtalya'nın borçlanma maliyetlerini düşürmek adına kurtarma fonuna başvuru yapabileceği de konuşulan diğer senaryolar arasında yer alıyor.
Mediobanca Spa analisti Antonio Guglielmi, yüksek borçlanma maliyetinden dolayı Avrupa Merkez Bankası'na başvurmanın İtalya için "en iyi çıkış yolu" olacağına dikkat çekti.
İtalya geçtiğimiz yıl Başbakan Mario Monti'nin vergi artışları sonrasında borçlanma maliyetlerinin düşmesiyle kurtarma paketi istemekten kurtulmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)