BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİtalya kabusu devam ediyor!----

İtalya kabusu devam ediyor!

İtalya kabusu devam ediyor!
02 Nisan 2013 - 16:31 www.finansgundem.com

İtalya'da Şubat ayında gerçekleşen seçimlerin yarattığı belirsizlik devam ediyor...

Yaklaşık olarak bir aydan biraz daha fazla bir süre önce gerçekleştirilen seçimlerin İtalya'da hükümet konusunda kördüğüm yaratmasının ardından, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik krizi çözebilecek bir hükümet hâlâ göreve gelebilmiş değil.
Geçtiğimiz hafta başında Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun, seçimleri çok az ve tasarı oylamaları için yetersiz bir çoğunlukla kazanan Pier Luigi Bersani'ye hükümeti kurma görevini vermesinin ardından, Grillo, Berlusconi ve Bersani ortak bir koalisyon yaratabilmek adına anlaşmaya varamadı.
Napolitano'ya "hükümeti kuramadığını" resmen açıklayan Bersani geniş kapsamlı bir koalisyonu reddederken, seçimlerde bir diğer önemli oy oranına sahip olan eski komedyen Beppe Grillo ise "hiç bir partiyle koalisyona girmeyeceği"ni tekrar etti.
Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, bu kördüğümün çözülememesi üzerine akil adamlardan oluşan bir komiteyle yeni hükümeti kurma yollarını aramaya devam ediyor. Son zamanlarda Güney Kıbrıs sorununu çözmekle meşgul olan Avrupa'da, gözler tekrar İtalya'da yaşanacak bir felaket senaryosuna çevriliyor.
Guardian gazetesinde bugün yer alan bir makaleye göre ise İtalya'da muhtemel bir yeniden seçim üzerine gerçekleştirilen anketlerde Silvio Berlusconi'nin yarışı önde götürdüğü belirtildi. Makalede eski Başbakan Mario Monti'nin kemer sıkma politikalarına karşı çıkan Berlusconi'nin hükümette daha fazla söz sahibi olmasının piyasalarda kötü bir etki yaratacağı belirtilirken, İtalyan tahvil faizlerinin "çatıyı deleceği" ve hızlı bir şekilde yükseleceği ifade ediliyor.
Avrupa Merkez Bankası'nın başında olan bir başka İtalyan Mario Draghi'nin ise daha önce ifade ettiği gibi "İtalya'nın ancak AMB'nin şartlarına uyması ve kemer sıkma politikaları uygulamasıyla tahvil alımı yapacağı" ilkesinden vazgeçmeyeceği tahmin ediliyor.
İtalya için muhtemel senaryolar arasında Berlusconi liderliğinde gerçekleştirilecek bir referandumla Euro'dan çıkılması bulunuyor. Üst üste 6 çeyrektir gayrısafi yurt içi hasılasında (GSYH) düşüş yaşayan İtalya, bunu 7. çeyreğe taşımaya hazırlanıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)