BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya hükümetinden vatandaşlarına 13 milyar euroluk destek paketi----

İtalya hükümetinden vatandaşlarına 13 milyar euroluk destek paketi

İtalya hükümetinden vatandaşlarına 13 milyar euroluk destek paketi
25 Temmuz 2022 - 15:10 www.finansgundem.com

İtalya hükümeti, hane halkları ve şirketleri yüksek elektrik ve yakıt fiyatlarına karşı korumak için 13 milyar euroya varan büyüklükte yeni bir destek paketi hazırlıyor.

İtalya’da hükümet enerji fiyatları altında ezilen vatandaşların ve şirketlerin yükünü hafifletmek için 13 milyar euroluk destek paketini devreye sokacak.

İtalya Ekonomi Bakan Yardımcısı Laura Castelli’nin yaptığı açıklamaya göre yardım paketi ocaktan bu yana ayrılan 33 milyar Euro ödeneğe ek olarak oluşturulacak.

Reuters’ın haberine göre paketin, İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin görevi bırakmadan önce devreye alınacak son büyük harcama paketi olduğu tahmin ediliyor. Draghi’nin geçen hafta istifa etmesinin ardından 25 Eylül’de erken seçim yapılması kararı alınmıştı.

Castelli, Radio 24’e yaptığı açıklamada, paket kapsamında değerlendirilen önlemler arasında makarna ve ekmek gibi temel gıda ürünlerini KDV’den geçici olarak muaf tutulmasının da bulunduğunu söyledi.

İtalya'da tüketici fiyatları endeksi mayısta yüzde 7,3, hazirandaysa yüzde 8,5 olarak kaydedilmişti. Çekirdek enflasyonsa geçen ay yüzde 3,2 düzeyindeydi.

Castelli, “Enflasyon 1986'dan beri hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Bu, İtalyanların satın alma gücünü büyük ölçüde aşındıran bir hadise” ifadelerini kullandı.

İtalya için borçlanmanın maliyeti daha yüksek

 

İspanya ve İtalya orman yangınları ile mücadele ediyor

 

ECB'nin yeni tahvil alım programında İtalya detayı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)