BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİtalya için borçlanmanın maliyeti daha yüksek----

İtalya için borçlanmanın maliyeti daha yüksek

İtalya için borçlanmanın maliyeti daha yüksek
25 Temmuz 2022 - 12:35 www.finansgundem.com

İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco, İtalya'nın ekonomi politikasına yönelik risklerden kaynaklı olarak borçlanmak için daha yüksek faiz ödediğini belirtti.

ECB üyesi ve İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco, İtalya'nın ekonomi politikasına ilişkin belirsizlik nedeniyle tahvil piyasasında borçlanmak için daha yüksek bir prim ödemek zorunda kaldığını söyledi.

"İtalya ile Almanya tahvilleri arasındaki getiri farkının biraz yüksek oyduğunu düşünmeye devam ediyorum" diye konuşan Visco, "Ancak getiri farkının yüksek olması piyasasın politikada gördüğü belirsizliklerden kaynaklı bir durum" dedi.

İtalya detayı gözlerden kaçmamıştı

Geçtiğimiz hafta ECB 50 baz puan faiz artırımının yanı sıra yeni tahvil programının detaylarını duyurmuştu. 

ECB Başkanı Christine Lagarde'nin Yönetim Konseyi toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında verdiği bilgiye göre Konsey üyelerinin tamamının desteğini alan Aktarım Güvence Mekanizması (TPI), ECB'nin gerilim altında kalmayı hak etmeyen Euro Bölgesi ülkelerinin tahvillerini almasını öngörüyor.

Lagarde'nin açıkladığı yeni programda ECB'nin TPI'yı İtalya için hemen devreye almasının beklenmediği ve TPI'nın uygulamaya alınması için gerekli şartların karşılanmadığı iddia edilmişti.

ECB'nin yeni tahvil alım programında İtalya detayı

 

ECB yeni tahvil alım programının detaylarını açıkladı

 

ECB faizi 50 baz puan artırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)