BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya Başbakanı'ndan enerji fiyatlarına müdahale çağrısı----

İtalya Başbakanı'ndan enerji fiyatlarına müdahale çağrısı

İtalya Başbakanı'ndan enerji fiyatlarına müdahale çağrısı
24 Kasım 2022 - 17:25 www.finansgundem.com

İtalya Başbakanı Meloni, AB Komisyonu'na enerji fiyatlarıyla ilgili çağrıda bulundu. Meloni, müdahalenin olmaması durumunda enerji kriziyle mücadele etmenin zor olacağını söyledi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Bergamo kentinde yapılan İtalya Ulusal Belediyeler Birliği (ANCI) Genel Kurulu'na video konferans yöntemiyle katıldı. 

Meloni, içinden geçtikleri dönemde farklı sınamalarla karşı karşıya olduklarını, bu dönemde hükümetin belediyelerin yanında olacağını ifade etti. 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'na da seslenen Meloni, AB'nin müdahalede bulunmaması durumunda enerji kriziyle mücadele etmenin zor olacağını söyledi.

5 milyar euroluk maliyet

Yüksek enerji maliyetlerinin kaynakları en çok kullanan unsur olduğunu dile getiren Meloni, "Aileler ve işletmeler için yüksek enerji fiyatlarını düşürmek için yaptığımız müdahaleler bize ayda yaklaşık 5 milyar euroya mal oluyor. Avrupa Komisyonu müdahale etmezse bu acil durumla mücadele etmek zor olacak. Gelen teklifleri değerlendiriyoruz." dedi.

Meloni, AB'den Kovid-19 sonrasında toparlanmayı sağlamak üzere alacakları kurtarma fonuna ilişkin programı uygun önlemleri alacak şekilde kontrolden geçirmeleri gerektiğini de kaydetti.

Bu arada, Başbakan Meloni, ANCI Genel Kurulu'na katılan Ukrayna'nın Lviv kenti Belediye Başkanı Andrij Sadovyj'e özel selam vererek İtalya olarak Ukrayna'nın davasını gururla desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Sadovyj, Meloni'yi kentlerine davet etti, İtalya Başbakanı da Lviv'e geleceğini söyledi.

İtalya, bütçesinin büyük kısmını enerji krizine ayırdı

 

İngiltere’de enerji faturalarındaki üst limit yükseltildi

 

Meloni: Enerji krizine somut çözüm gerek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)