BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİtalya, 2022 büyüme tahminini düşürdü----

İtalya, 2022 büyüme tahminini düşürdü

İtalya, 2022 büyüme tahminini düşürdü
22 Mart 2022 - 15:12 www.finansgundem.com

İtalya, 2022 büyüme tahminini %4.7'den yaklaşık % 3'e indirdi.

İtalya Hazine yetkilisi, artan enerji maliyetleri ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle bağlantılı kargaşanın ortamında İtalya'nın bu yıl büyüme tahminini daha önceki % 4,7 hedefinden yaklaşık % 3'e düşürmeye hazır olduğunu bildirdi.

Hazine Müsteşarı Maria Cecilia Guerra bir İtalyan radyo istasyonuna verdiği demeçte, "Büyüme tahminlerini revize edeceğiz, bu yıl büyüme % 3 civarında olacak." dedi.

Euro bölgesinin üçüncü en büyük ekonomisi, 2020'de geniş ölçekli korona virüs karantinalarının neden olduğu % 9,0'luk rekor daralmanın ardından geçen yıl % 6,6 büyüdü.

Ancak bu yıl iyi başlamadı. İtalya'nın sanayi üretimi Ocak ayında bir önceki aya göre %3.4 daralarak, Ukrayna savaşının yarattığı ters rüzgarlardan önce bile bir yıldan uzun süredir görülen en sert düşüşü kaydetti.

Çatışma zaten çok yüksek olan enerji maliyetlerini daha da kötüleştirdi ve tarım için arz sıkıntılarını tetikleyerek iktidar koalisyonunun Başbakan Mario Draghi'ye ekstra bir borçlanma paketini onaylaması için baskı yapmasına yol açtı.

Hazine, yıllık Ekonomik ve Mali Belgesinde (DEF) yeni büyüme tahminleri ve kamu maliyesi hedeflerini yayınladığı bu ay mali planlarını detaylandıracak.

İtalya 4,9 milyar dolarlık enerji paketini onayladı

 

İtalya Başbakanı'ndan resesyon açıklaması

 

İtalya, hammadde ihracatında kısıtlamaya gidebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)