BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsviçreli epidemiyolog: Bu virüsle yaşamayı öğrenmek zorundayız----

İsviçreli epidemiyolog: Bu virüsle yaşamayı öğrenmek zorundayız

İsviçreli epidemiyolog: Bu virüsle yaşamayı öğrenmek zorundayız
02 Temmuz 2021 - 16:28 www.finansgundem.com

İsviçreli epidemiyolog ve bulaşıcı hastalıklar uzmanı Prof. Didier Pittet, "Bir daha asla kaybolmayacak bu virüsle yaşamayı öğrenmek zorunda kalacağız." dedi.

Gelecek yeni dalgalar konusunda Fransız yöneticilerini uyaran Pittet, "Delta varyantı daha bulaşıcı ve daha ölümcül, bu da aslında normal bir durum. Bir virüsün üstünlük kazanmak için daha fazla yayılması, daha bulaşıcı olması gerekiyor" dedi.

Aşıların Delta varyantına karşı etkin olduğunu vurgulayan profesör, "Varyant ve aşı arasında bir yarış olduğu için en çok aşı yapılan ülkelerde en korkulan varyantlar ortaya çıkacaktır. Virüs daha fazla direnç hissediyor. Ölmemek için değişmek zorunda. Bu bir hayatta kalma içgüdüsü, zeka değil. Virüsler uyum sağlamak için lojistik olarak çok uygundur. Sürpriz değil ve devam edecek" diye konuştu.

'Herkesin Kovid-19'a karşı bağışık olması yıllar alacak'

Korona virüsün asla gitmeyeceğinin altını çizen Pittet, "Bu virüsle yaşamayı öğreneceğiz. Hepimiz çocukluğumuzdan beri yakaladığımız dört büyük koronavirüs ailesiyle yaşıyoruz. 20 yaşına geldiğimizde neredeyse yüzde 100'ümüz bu 4 koronavirüse karşı koruma kazanmış oluyoruz. Yüzde 100'ümüzün de Kovid-19'a karşı bağışık olması yıllar alacak. Aşılama bu aşamaları hızlandırmaya yardımcı olur.

4'üncü, 5'inci ve 6'ncı dalga risklerinin olduğunu belirten Pittet, "Ne kadar çok insan aşılanırsa, risk o kadar düşük olur, çünkü virüs aşılı bir kişiye çarptığında başka bir kişiye geçemez. Test etmeniz, izlemeniz ve izole etmeniz gerekiyor. Ayrıca, belirli faaliyetlere yalnızca aşılanmış, testi negatif veya zaten enfekte olmuş kişilerin erişebilmesi için sağlık geçişlerinin kullanılması gerekecektir" dedi.

İsviçreli profesör, mayıs ayında teslim ettiği 200 sayfalık bir raporda, Fransa'daki korona virüs krizinin yönetiminin değerlendirilmesi konusunda, yönetimin ilk başta hazırlıksız yakalandığının daha sonra daha tatmin edici bir tepki ortaya koyduğunu söyledi

Fransa'da koronavirüs vaka sayısı 5 milyon 917 bin 397'ye yükseldi

Korona virüs sonrası bu şikayetlere dikkat!

Çankırı Valisi Ayaz: Delta varyantı ilimizde de görüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)