BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsviçre'de tütün ürünlerindeki reklam yasağı genişletiliyor----

İsviçre'de tütün ürünlerindeki reklam yasağı genişletiliyor

İsviçre'de tütün ürünlerindeki reklam yasağı genişletiliyor
14 Şubat 2022 - 08:22 www.finansgundem.com

İsviçre'de çocukları korumak için tütün ürünlerinin reklamlarının sınırlandırılmasına yönelik referandumdan "evet" oyu çıktı.

Ülke genelinde yapılan halk oylamasının ardından sandıklardan yüzde 56,6 "evet" oyu çıkarken, "hayır" oylarının oranı yüzde 43,4 oldu. Devlet televizyonu RTS'ye konuşan İsviçre Kötü Alışkanlıklar Kuruluşu Başkanı Gregoire Vittoz, rsonucun dünyanın en büyük sigara şirketlerine ev sahipliği yapan ve çok zayıf tütün yasalarına sahip İsviçre için büyük adım olduğunu belirtti. Vittoz, "Halk, mevcut tütün yasalarını istemediğini Parlamentoya gösterdi. Çocuklarımızı korumak istiyoruz" dedi.

İsviçre basınında yer alan haberlere göre halk oylamasında alınan kararla İsviçre'de tütün ürünü reklamlarına getirilen yasağın kapsamı genişletilecek. Şimdiye kadar sadece radyo ve televizyonlarda yasak olan tütün ürünü reklamları bundan böyle sinema salonu, toplu taşıma araçları ve festival gibi ortamlarda da yasaklanacak.

Her 4 kişiden biri sigara içiyor

Her 4 kişiden birinin sigara içtiği ülkede sigara içenlerin yüzde 57'sini yetişkinler, yüzde 31,7'sini de 15 ile 24 yaş arası kişiler oluşturuyor. Yetişkin kullanıcıların büyük çoğunluğunun ise tütüne çocuk yaşlarda başladığı biliniyor.

Doğrudan demokrasi sisteminin benimsendiği İsviçre'de Federal Parlamento'da kabul edilen her yasa, 100 gün içinde en az 50 bin imza toplanması durumunda referanduma gidebiliyor.

İsviçre hayvan deneyleri konusunda referanduma gidiyor

 

İsviçre peyniri krizde: Yüzde 50'nin üzerinde küçüldü

 

İsviçre'de vaka sayısı rekor kırmaya devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)