BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİsviçre hayvan deneyleri konusunda referanduma gidiyor----

İsviçre hayvan deneyleri konusunda referanduma gidiyor

İsviçre hayvan deneyleri konusunda referanduma gidiyor
10 Şubat 2022 - 16:54 www.finansgundem.com

İsviçre'de bu pazar günü hayvanların tıbbi deneylerde kullanılması hakkında referandum yapılacak.


İlaç sanayii gelişmiş bir ülke olan İsviçre'de, uzun zamandır tartışılan bir konu için sandığa gidilecek. Ülkede pazar günü, hayvanların tıbbi deneylerde kullanılıp kullanılmaması konusunda oylama yapılacak.

Resmi verilere göre 2020’de 550 binden fazla laboratuvarda deney sırasında yaşamını yitirirken bunların 400 bininin hamster ve fare olduğu, 4600’ünün köpek, 1500’ünün kedi ve 1600’ünün de at olduğu kayıtlara geçti.

Primatlar ile birlikte inek, domuz, kuş ve balıkların da testler sırasında ya da sonrasında yaşamını yitirdiği bildirildi. İsviçre kamuoyu, sandıktan yasaklama çıkmayacağını öngörürken, ilaç ve tıp şirketleri olası bir yasak gelmesinin yeni ilaç geliştirilmesini engelleyeceğini ve birçok uzman ve şirketin ülkeden ayrılmasına sebep olabileceğini düşünüyor.

İlaç şirketlerinin ekonomiye katkısı yüzde 9

İlaç lobi grubu Interpharma, Roche ve Novartis gibi şirketleri de barındıran ilaç şirketlerinin İsviçre ekonomisine yüzde 9’luk bir katkı sağladığını ve ihracatın neredeyse yarısını ilaç şirketlerinin sağladığını duyurdu.

Bilim insanları da hayvanların kullanılmasının denemelerde daha net sonuçlar sağladığını aktardı. Bu referandum ile ilgili yapılan son anketlerde katılımcıların yüzde 26’sı yasaklamayı desteklerken yüzde 68’i de yasak karşıtı bir tutum sergilemişti.

CIA'e yetim çocuklar üzerinde deney suçlaması

İsviçre'de vaka sayısı rekor kırmaya devam ediyor

İsviçre peyniri krizde: Yüzde 50'nin üzerinde küçüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)