BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİsviçre bankaları daha saydam olacak----

İsviçre bankaları daha saydam olacak

İsviçre bankaları daha saydam olacak
19 Mayıs 2013 - 21:21 www.finansgundem.com

İsviçre Maliye Bakanı Eveline Widmer Schlumpf, çok tartışılan İsviçre'deki banka hesaplarıyla ilgili açıklama yaptı

İsviçre Maliye Bakanı Eveline Widmer Schlumpf, İsviçre'deki banka hesaplarının daha fazla saydamlığı konusundaki baskılara karşı çok az şey yapılabileceğini söyledi.
Bir İsviçre radyosuna konuşan Schlumpf, ABD ile zengin Amerikalıların milyarlarca dolarlık vergiden kaçınmak için İsviçre'deki banka hesaplarını kullanmaları konusunda işbirliği yapmak üzere anlaşabileceklerini belirtti.
Schlumpf, kısa zamanda bu konuda anlaşmaya varmayı umduklarını ancak bunun bankaların hoşuna gidecek bir çözüm olmayacağını ifade etti.
Maliye Bakanı Schlumpf, "İsviçre, daha fazla saydamlık konusundaki baskılara karşı çok az şey yapabilir. Bilginin otomatik değişimi durdurulamaz" dedi.
İsviçre, bankalarındaki 2 trilyon dolarlık mevduat ile en büyük offshore merkezi durumunda.
Finansal krizin ardından eleştirilere hedef olan İsviçre bankacılık sistemi en son ABD'de Credit Suisse and Julius Baer'e açılan soruşturmalarla sarsılmıştı. İsviçre Hükümeti geçen ay ABD soruşturmalarıyla ilgili bir çözüme varmak için çalışma yürütüldüğünü duyurmuştu. İsviçre'nin en büyük bankası UBS de 2009'da 4 bin müşterisinin isimlerini ABD'ye vermek ve 780 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalmıştı. Avrupa Birliği Maliye Bakanları da geçen hafta, İsviçre, Liechtenstein, San Marino, Andorra ve Monaco ile Banka verilerinin istenmesi konusunda resmi müzakerelere başlanması için onay vermişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)