BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİşverenler maaş ödemesi için fintekleri tercih ediyor----

İşverenler maaş ödemesi için fintekleri tercih ediyor

İşverenler maaş ödemesi için fintekleri tercih ediyor
27 Ocak 2021 - 17:47 www.finansgundem.com

İşverenler çalışanlarına daha hızlı maaş ödemesi yapabilmek için fintek start-uplarını tercih ediyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İşverenler, çalışanlarına talep üzerine ödeme, kazanılan ücrete erişim (EWA) ve diğer fırsatları sunmak için finansal hizmetlere yöneliyor. Teknolojinin yanında duran düzenlemeler ve çalışanların daha hızlı ödeme talepleriyle birlikte, fintek şirketleri nakit ağırlıklı sektörlerde dijitalleşmeyi hedefliyor.

Kazanılan ücret hakları neden önemli?

Kazanılan ücret haklarının erken tanınması, düşük gelirli çalışanları fazla olan işverenler için oldukça önemliydi. Bunun nedeni, bu kişilerin gelir seviyesindeki volatiliteden en büyük zorluğu görenler olması. 

Ancak eşi benzeri görülmemiş seviyelerdeki işsizlik ve ekonomi üzerindeki yeni finansal yüklerle birlikte, PayPal gibi orta ve yüksek ödemeli teknoloji şirketlerinde hız kazanıyor. Ödeme devi, EWA ve finansal sağlık platformu sağlayıcısı Even ile işbirliği yaparak, ABD’deki çalışanlarına bu imkanları tanıdı.

Fintek şirketleri bankacılık hizmetlerine yöneliyor

Fintek şirketleri şimdi, tüm çalışan sınıflarında kazanılan ücrete erişimi (EWA) uygun maliyetle uygulama konusunda zorluk çeken işverenler için yeni imkanlar tanıyor. Buna ek olarak, işverenlerin Tüketici Finansal Koruma Bürosu’nun (CFPB) en yeni EWA yönetmelikleriyle uyum sağlayan partnerlere ihtiyacı var.

EWA alanındaki ilk liderlerden Branch, son dönemde bankacılık hizmetlerine yönelmesi de dahil olmak üzere alternatif ödeme modellerinde liderlik yapan fintek şirketleri arasında yer alıyor. Branch, İşveren Ödeme Platformu’nu (EPP) kurarak, işverenlere, çalışanlarına kazanılmış ücrete erişim, anında ödeme ve banka hesapları gibi araçlarla ödeme yapma seçenekleri sunuyor. Bu platformda ise, Evolve ve MasterCard işbirliğiyle çalışıyor.

Küçük ve orta ölçekli işletmeleri hedef alan insan kaynakları bilgi sistemi (HRIS) sağlayıcısı Rippling ise, İşveren Ödeme Platformu’nu (EPP) uygulamaları arasına ekleyen ilk partnerlerden oldu ve şimdiden isimlerini vermeyi reddettikleri bazı işverenlerle çalışıyor. Rippling’in Operasyon Direktörü Matt Macinnis’e göre, “müşteriler şimdi otomatik olarak katılım sağlayabilir ve çalışanlarına Rippling aracılığıyla bankacılık hizmetleri sağlayabilir.” Bu sayede ise insan kaynakları ve finans departmanları arasındaki ilişki ortadan kalkacak.

Branch CEO’su Atif Siddiqi, “çalışanlar ve teknoloji partnerleri inovatif ödeme çözümlerinin gerekliliğini görüyor olsa da, kapsamlı bir hizmet, kapsamlı teknoloji, zaman ve destek gerektiriyor” dedi.

2021’de geçici çalışanlar, sözleşmeli ve yarı zamanlı çalışanlar gibi farklı çalışan kategorileri için talep üzerine ödeme sistemlerinin kapsamını genişletmeyi hedefleyen daha fazla işveren odaklı model göreceğiz. Ayrıca, iş yerleri uzaktan çalışma sistemini sürdürürken, küresel çalışan ödemelerinde de bazı zorluklar gündeme gelebilir.

BlackRock geleceğin yatırım trendini açıkladı

 

Avrupa bankalarını sollayan fintek'in hedefi ABD

 

Kripto cüzdanlarına ilişkin düzenleme teklifi yeniden gündemde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)