BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİsveç Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz kararı----

İsveç Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz kararı

İsveç Merkez Bankası'ndan sürpriz faiz kararı
23 Kasım 2023 - 12:36 www.finansgundem.com

İsveç Merkez Bankası, piyasaların beklemediği bir şekilde faizi sabit tuttu

İsveç Merkez Bankası(Riksbank), piyasaların artış beklediği bir ortamda sürpriz bir şekilde faiz oranında değişikliğe gitmedi.

Riksbank'tan yapılan açıklamaya göre, gösterge faiz oranının yüzde 4,00 olarak korundu. Piyasaların tahmini faizlerin 25 baz puan artırılacağı yönündeydi.

Açıklamada, enflasyonun hâlâ çok yüksek ve yeterince hızlı düşmeye devam edip hedefe istikrar kazandıramama risklerinin hâlâ mevcut olduğu belirtilerek, "Ancak enflasyon düştü ve enflasyonist baskılar açıkça hafifledi." denildi.

Riksbank, "Yönetim Kurulu, para politikasının daraltıcı olması gerektiğini değerlendiriyor ve enflasyon görünümünün kötüleşmesi durumunda politika faizini daha da artırmaya hazır." denildi.

Riksbank ayrıca devlet tahvili satış hızının artırılmasının da düşünüldüğünü, bu konuda kararın Ocak ayındaki para politikası toplantısında alınabileceğini ifade etti.

Banka'nın önümüzdeki ilk toplantısı 31 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

İsveç'te tüketici fiyatları en son Ekim ayında manşette yüzde 6,5, Faiz maliyetlide yüzde 4,2 seviyesine indi.

İsveç MB'nin yeni bir faiz artırımına gitmesi şaşırtıcı olur

Capital Economics'ten Andrew Kenningham, Riksbank'ın (İsveç MB) politika faizini daha da yükseltmeye hazır olduğunu ancak ekonominin resesyonda ya da resesyona yakın olması ve enflasyonun düşmeye devam etmesi nedeniyle yeni bir faiz artışının şaşırtıcı olacağını söyledi.

Kenningham, "Asıl mesele faizlerin ne zaman düşmeye başlayacağı: ilk faiz indirimini gelecek yılın Mayıs ayına, yani bankanın öngördüğünden çok daha erken bir tarihe bıraktık" dedi.

Finans piyasaları Riksbank'ın yeni bir faiz artırımına gitmesi olasılığını sadece %10 olarak fiyatlıyorlar.

Riksbank bugünkü faiz kararı ile birlikte yaptığı açıklamada, kronanın haksız yere zayıf olduğunu, bunun da politikayı daha da sıkılaştırabileceklerini gösterdiğini ve bugünkü karardan sonra kronanın %0,5 düşmesinden memnun olmayacaklarını söyledi

Piyasalar TCMB'nin faiz kararına odaklandı

 

JPMorgan, Merkez'den faiz artışında hız kesmesini bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)