BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin 17 tutuklama----

İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin 17 tutuklama

İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin 17 tutuklama
18 Kasım 2022 - 03:14 www.finansgundem.com

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli tutuklandı.

İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısının bir numaralı faili Ahlam Albashır ile birlikte şüpheli 49 kişi önce emniyette sorgulandı.

Zanlılar daha sonra savcılığa sevk edilerek, 2 başsavcı vekili ve 29 savcıya ifade verdi. Bombacı terörist Albashır, emniyette farklı savcılıkta farklı konuştu. Kendini kurtarmak için verdiği çelişkili bilgiler dikkati çekti.

Terörist Ahlam Albashır savcılık ifadesinde kendisini Türkiye'ye YPG'nin gönderdiğini de itiraf etti. Karı koca gibi davrandığı Bilal Hassan ile 27 Temmuz'da yasa dışı yollarla sınırı geçerek Hatay'a girdiğini söyledi.

Ticari bir araca binerek kara yoluyla İstanbul'a geldiklerini ve örgütle bağlantısı olan Ferhat Habeş'in evine yerleştiklerini anlattı.

17 şüpheli tutuklandı

Savcılık, terörist Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 49 şüpheliden 17’sini tutuklanmaları, 3’ünü de adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk etti. 17 zanlıya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası gerektiren devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma suçlaması yöneltildi.

29 şüphelinin ise sınır dışı edilmesi istendi. Zanlılar 2 ayrı hakimlikçe tek tek sorgulandı. İfadelerin tamamlanmasından sonra karar açıklandı. Aralarında terörist Ahlam Albashır'ın da bulunduğu 17 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 şüpheli hakkında da adli kontrol şartı uygulandı.

Bombalı saldırıya yardım-yataklık eden terör örgütü mensubu "Hüsam" kod adlı teröristin emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

Taksim bombacısının ilk ifadesinden detaylar ortaya çıktı

 

Taksim bombacısı çantadaki bombayı uyuşturucu sanmış

 

İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 can kaybı, 81 yaralı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)